70 GODINA NA TRONU / Kraljica Elizabeta voli iznenađenja i u 96. godini! Nenajavljena se pojavila na čak dva događaja

Iako narušenog zdravlja, obilazi brojne aktivnosti prije velikih svečanosti povodom jubileja

17.5.2022.
21:45
VOYO logo

Na otvaranje željezničke linije koja nosi njezino ime kraljica Elizabeta stigla je iznenada!

Ovo je prvi put u nekoliko mjeseci da je napustila okrilje dvorca Windsor. No, ne slavi se 70 godina na tronu svaki dan stoga kraljica, iako narušenog zdravlja, obilazi brojne aktivnosti prije velikih svečanosti povodom jubileja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno ispred dvorca u kojem živi uživala je u velikoj paradi priređenoj njoj u čast. Promatrala je brojne nastupe, govore holivudskih zvijezda, ali čini se, ništa je nije toliko razdragalo kao konji. Od početka svoje vladavine nije propustila nijednu kraljevsku izložbu konja. Naučila je jahati sa samo tri godine. Prvog ponija dobila je za četvrti rođendan.

Image
'70 GODINA VLADAVINE' /

Kraljica Elizabeta i u 97. godini obavlja svoje dužnosti: U nedjelju prisustvovala finalu revije konja

Image
'70 GODINA VLADAVINE' /

Kraljica Elizabeta i u 97. godini obavlja svoje dužnosti: U nedjelju prisustvovala finalu revije konja

Velika Britanija svojoj kraljici sprema spektakl. Slavit će četverodnevnim državnim praznikom. Jedini vladar na svijetu, zasad, koji je vladao dulje od nje je Luj XVI. na francuskom tronu bio je 72 godine i 110 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je kraljica duže nego što je većina Britanaca, odnosno većina čovječanstva na ovom svijetu, vi otkad znate za sebe rastete s jednom suzdržanom, možda čak i na distanci osobom koja je u svim tim nestalnim vremenima izlazila s jednim dostojanstvom, ili barem nikad nije kvarila te odnose", kaže povjesničar Tvrtko Jakovina.

Kraljica Elizabeta prvi je vladar u povijesti koji je poslao e mail - 1976. godine. Upoznala je i cijelu plejadu zvijezda, znanstvenika, sportaša, ali i svjetskih lidera. Nadživjela je 13 američkih predsjednika, a ispratila je 14 britanskih premijera. Petnaestom, Borisu Johnsonu, mandat još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu nikakvih spektakla nema, ona nije osoba koja se miješala u politički život. Tračevi su bili vrlo jasni, koga je od britanskih premijera više ili manje voljela. Recimo Margaret Thatcher nije podnosila i znala joj je reci da bi trebala prošetat svoje pse ako smo gotovi s brifingom na kojem je ova dolazila", dodaje Jakovina.

S najbližim članovima kraljevske obitelji pozdravit će milijune pred Buckinghamskom palačom, i to 2. lipnja. Upravo tada počinje četiri dana slavlja, parada, koncerata sve zbog nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo