Loša strategija / Kratko pamćenje i neprepoznavanje ironije: Twitter failovi Trumpovih ljudi

Image
Foto: AP

Dva su Trumpova čovjeka postali predmet ismijavanja na Twitteru

30.1.2017.
22:10
AP
VOYO logo

Opće je poznato da je novi američki predsjednik brz na Twitteru, pa svoja mišljenja, komentare, te čak i najave budućih predsjedničkih ukaza redovito objavljuje na društvenim mrežama.

Twitter profil potpredsjednika Mikea Pencea mnogo je staloženiji, no kritičari nove administracije ne miruju, pa su brzo pronašli i njegove "kosture iz ormara". Ne doduše na njegovom potpredsjedničkom profilu, već onome sad već neaktivnom, dok je još bio guverner savezne države Indiana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna objava iz 2015. kaže: "Pozivi da se Muslimanima onemogući ulazak u SAD su uvredljivi i protivni Ustavu", napisao je tadašnji guverner Mike Pence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamćenje mu je, čini se, vrlo kratkotrajno, budući da niti pune dvije godine kasnije spremno stoji uz čovjeka koji je, nakon niti tjedan dana na vlasti, zabranio ulazak u SAD stanovnicima sedam zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom.

Spin doktor koji ne prepoznaje ironiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi glasnogovornik Bijele kuće, Sean Spicer, svakodnevno komunicira s medijima, ali čini se da još ne zna prepoznati lažne od pravih vijesti. Niti istiniti kompliment od lažnoga.

Tako je spremno podijelio tweet američkog satiričnog sitea "The Onion" koji je za njega napisao: "Uloga Seana Spicera u američkoj administraciji bit će ta da američkoj publici pruži čvrste i jasno artikulirane dezinformacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spicer ih je retweetao uz napomenu: "Pogodili ste! Točka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo