'ne volimo ga' / Kremlj oduševljeno slavi Johnsonov odlazak: 'Otišao je glupi klaun. To mu je zbog napada na Rusiju!'

Image
Foto: AP Photo/Frank Augstein

Rusija ga je već nekoliko puta ismijavala kao loše pripremljenog šaljivdžiju koji pokušava udariti daleko iznad stvarne težine Britanije

7.7.2022.
16:06
AP Photo/Frank Augstein
VOYO logo

Ruski političari u četvrtak su dali niz izjava u kojima slave pad Borisa Johnsona, opisujući britanskog čelnika kao "glupog klauna" koji je konačno dobio pravednu "nagradu" za naoružavanje Ukrajine u ratu protiv Rusije.

"On nas ne voli, ne volimo ni mi njega", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov malo prije nego što je Johnsonu Downing Streetu objavio svoju ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U govoru u kojem je objavio da odlazi s mjesta čelnika Konzervativne stranke, ali da planira ostati na mjestu premijera dok se ne izabere zamjena, Johnson se obratio i narodu Ukrajine, obećavši da će Britanija "nastaviti podržavati vašu borbu za slobodu dok god bude potrebno".

Ruski tajkun Oleg Deripaska rekao je na Telegramu da je to "neslavan kraj" za "glupog klauna" čiju bi savjest pekli "desetci tisuća života u ovom besmislenom sukobu u Ukrajini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klaun odlazi. On je jedan od glavnih ideologa rata protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca. Europski čelnici trebali bi razmisliti kamo vodi takva politika ", rekao je Vjačeslav Volodin, predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta.

Čak i prije nego što je predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju, Johnson je opetovano kritizirao Putina okarakteriziravši ga kao nemilosrdnog i iracionalnog šefa Kremlja koji ugrožava svijet svojim ludim ambicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kriza u britaniji /

Boris Johnson podnio ostavku!

Image
kriza u britaniji /

Boris Johnson podnio ostavku!

Nakon invazije, Johnson je Britaniju uvrstio među najveće zapadne podupiratelje Ukrajine, šaljući oružje, uvodeći neke od najstrožih sankcija u modernoj povijesti Rusiji i pozivajući Ukrajinu da porazi goleme ruske oružane snage. Dvaput je putovao u Kijev gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Maria Zakharova, glavna glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, rekla je da je Johnsonov pad simptom propadanja Zapada, za kojeg je rekla da ga razdire politička, ideološka i gospodarska kriza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pouka priče je: ne pokušavajte uništiti Rusiju. Rusija se ne može uništiti. Na njoj možete polomiti zube - a zatim se u njima ugušiti ", rekla je Zakharova.

Rusija ga je već nekoliko puta izrugivala kao loše pripremljenog šaljivdžiju koji pokušava udariti daleko iznad stvarne težine Britanije. Zakharova je radosno prikazala Johnsona kao autora vlastitog pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borisa Johnsona pogodio je bumerang koji je sam lansirao. Njegovi suborci su ga predali ", rekla je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo