ljubavnica zatrudnjela / Kriza u australskoj vladajućoj koaliciji: zamjenik premijera odbio dati ostavku nakon otkrivene afere

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Turnbull je u četvrtak rekao da je Joyce, oženjeni otac četvero djece, napravio 'šokantnu pogrešku u prosudbi upustivši se u aferu s mladom ženom koja radi u njegovom uredu'

16.2.2018.
7:27
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

U vladajućoj australskoj koaliciji se u petak  stvorio veliki razdor nakon što je zamjenik premijera Barnaby Joyce odbio dati ostavku zbog otkrivene afere s pomoćnicom u uredu i odbacio osudu njegovog ponašanja od strane premijera Malcolma Turnbulla kao "neprikladnu". 

Turnbull je u četvrtak rekao da je Joyce, oženjeni otac četvero djece, napravio "šokantnu pogrešku u prosudbi upustivši se u aferu s mladom ženom koja radi u njegovom uredu" i koja je ostala trudna, te ga je pozvao da razmisli o svom položaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti komentari su protumačeni kao diskretan poziv na ostavku čelnika Nacionalne stranke, no Joyce je u petak rekao kako ima podršku svojih kolega. 

Jocyeova stranka, većinom popularna u ruralnim područjima, mlađi je koalicijski partner u vladi desnog centra koju predvodi Turnbullova Liberalna stranka. Vladajuća koalicija, u kojoj je još i stranka LNP, ima slabu većinu od 76 mjesta u parlamentu sa 150 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joyce je u petak na konferenciji za medije kazao kako su Turnbullovi komentari u četvrtak nanijeli "dodatnu štetu" i da su bili "nepotrebni".

Afera 50-godišnjeg Joycea s bivšom medijskom savjetnicom, 33-godišnjom Vikki Campion, postala je javna prošli tjedan, piše afp. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski premijer je zbog toga u četvrtak nametnuo formalnu zabranu seksualnih odnosa između ministara i njihova osoblja, a i australski Senat je pozvao zamjenika da odstupi s dužnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo