sve veća popularnost / Kriza u Grčkoj dovela do procvata prostitucije: tinejdžerice prodaju tijelo za sendviče

Image
Foto: Thinkstock.com

Prostitucija je legalna u Grčkoj, a smanjenjem plaća i porastom nezaposlenosti ovo područje bilježi brzi porast popularnosti

28.11.2015.
21:28
Thinkstock.com
VOYO logo

Grčka je upala u još dublju dužničku krizu i stanovnici se snalaze kako zaraditi novac za život. Žene u ovoj europskoj zemlji počele su prodavati tijelo za cijenu jednog sendviča, a zabilježen je i porast broja tinejdžerki koje pružaju seksualne usluge, piše Washington Post.

"Neke žene to rade za pitu, sendvič ili neki drugi obrok jer su gladne", tvrdi autor izvještaja, psiholog Gregory Lazos sa sveučilišta Panteinon u Atini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno je zabilježeno 18.500 seksualnih radnika u Grčkoj, što, kako tvrdi Lazos, pokazuje stanje društva nakon promjena. Cijena njihovih usluga je na početku krize iznosila 50 eura, a sada je spala na dva eura.

Akademik Lazos je istraživao ovo područje tri godine, a ranije je pisao o krijumčarenju ljudi i prodaji seksa. Istaknuo je kako ovakav trend nisu imali nikada dosad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostitucija je legalna u Grčkoj, a smanjenjem plaća i porastom nezaposlenosti ovo područje bilježi brzi porast popularnosti, dodaje Washington Post.

"Tinejdžerice su se uključile u prostituciju kako bi zadovoljile svoje potrebe, a ukupni broj žena koje se prostituiraju je potresan", kazao je Lazos dodavši da je od ukupnog broja radnika u ovom području 80 posto žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o poslu vrijednom 600 milijuna eura, a vlada je pokušala zatvoriti bordele koje se nalaze blizu škola. Samo 10 od 525 bordela u Grčkoj posjeduje legalnu licencu za poslovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo