dok pregovori traju / Kroatistica iz Kijeva: 'Čula sam izjavu vašeg predsjednika i nije mi bilo drago. Nadam se da nam neće ni trebati hrvatska vojska'

Izjave predsjednika Milanovića nisu se odnosile na Ukrajinski narod., smatra student Vladislav

31.1.2022.
19:15
VOYO logo

Ukrajinci, u šali, znaju reći da je Kijev poput oka oluje. Dok oluja bijesni to je najsigurnije mjesto, ali u trenutku se situacija može promijeniti. 

Zadnje poruke Ukrajine prema Rusiji su da: "ako kažete da neće biti rata onda povucite svoje vojnike". To je kazao ministar vanjskih poslovan i poručio da je diplomacija jedini ispravni put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što telefonski razgovor obavi s ruskim predsjednikom Putinom, Boris Johnson sutra će doći u Kijev i sastati se s ukrajinskim predsjednikom. Dok traju pregovori u Ukrajini život ide dalje. 

Image
najveća svjetska pozornica /

Ne smiruju se tenzije između Rusije i Ukrajine: O krizi duž granice raspravlja Vijeće sigurnosti UN-a na zahtjev SAD-a

Image
najveća svjetska pozornica /

Ne smiruju se tenzije između Rusije i Ukrajine: O krizi duž granice raspravlja Vijeće sigurnosti UN-a na zahtjev SAD-a

U Kijevu je već dva dana RTL-ova ekipa pa je naša reporterka Leona Šiljeg razgovarala je s dvoje studenata koji su u Ukrajini studirali hrvatski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam iz Kijeva i trenutno nema nikakvih napetosti u Kijevu, ali priča se svašta", kaže Oleksandra Panfilova, koja inače radi u jednoj tvrtki kao prevoditeljica te surađuje sa Srbima, Hrvatima i Makedoncima.

"Mlade ljude u Kijevu muči sve kao i mlade ljude u drugim zemljama. Životni standard u Ukrajini je nizak, plaće su niske, a cijene visoke. Ljudi idu u Njemačku i Poljsku kako bi našli posao", tvrdi Oleksandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čula sam izjavu vašeg predsjednika i nije mi bilo ni malo drago jer je Ukrajina bila prva zemlja koja je podržala Hrvatsku za vrijeme raspada Jugoslavije i prva je priznala neovisnost. Nadam se da neće doći do rata i da nećemo ni trebati pomoć hrvatskih vojnika", kazala je bivša studentica hrvatskog jezika.

Student treće godine hrvatskog jezika, Vladislav Puškar, kaže kao i Oleksandra prati hrvatsku politiku te smatra da se izjave predsjednika Milanovića nisu odnosile na Ukrajinski narod. "Jer političari se mijenjaju, ali dobri odnosi između hrvatskog i ukrajinskog naroda ostaju", kaže Vladislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladislav je rekao da je odabrao studirati hrvatski jezik jer je čuo više puta da je Hrvatska lijepa zemlja i da su hrvatski građani dobri ljudi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo