krvnik s cipra / Vojni zapovjednik priznao da je ubio pet žena i dvije curice, ali žrtava bi moglo biti puno više

Image
Foto: AP Images/Twitter

Vlasti sumnjaju da bi broj njegovih žrtava mogao narasti i do 30

28.4.2019.
9:44
AP Images/Twitter
VOYO logo

Vojni zapovjednik Nikos Metaxas priznao je ubojstvo pet žena i dviju djevojčica na Cipru, objavio je u nedjelju Jutarnji list, navodeći kako se strahuje da je prvi serijski ubojica na Cipru ubio čak 30 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ga je prvo sumnjičila za dva ubojstva, a 35-godišnji ih je vojnik tijekom ispitivanja priznao ukupno sedam. Vlasti sumnjaju da bi broj njegovih žrtava mogao narasti i do 30. Sve žrtve, osim jedne, bile su azijskog porijekla. Prva dva tijela policija je pronašla 14. i 20. travnja u napuštenom oknu rudnika 20 kilometara od glavnog grada Nicosije. Radilo se o dvjema Filipinkama, 38-godišnjoj Marry Rose Tiburcio i 28-godišnjoj Arian Palanas Lozano, koje se vode kao nestale od svibnja i kolovoza 2018. godine, navodi Jutarnji list.

Ističu da je policija do osumnjičenika došla prateći online poruke Marry Tiburcio i one su nedvojbeno vodile do časnika Metaxasa. Ubojstvo treće žrtve, također filipinskog porijekla, 31-godišnje Maricar Valdez Arquiola koja je nestala potkraj 2017. godine, osumnjičeni je prvo negirao, ali je naknadno ipak priznao nakon što je svjedok rekao da je osumnjičenik u mobitelu imao njezine fotografije i privremene dozvole za boravak. Nakon toga Metaxas je istražitelje uputio do vojnog strelišta, udaljenog oko 14 kilometara od rudarskog okna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Strahuje se da je serijski ubojica s Cipra usmrtio 30 ljudi

Image

Strahuje se da je serijski ubojica s Cipra usmrtio 30 ljudi

Tamo je policija pronašla još jedno tijelo, zasad neidentificirano, žene nepalskog ili indijskog podrijetla, kako piše BBC. Nakon priznanja dodatnih ubojstava krenula je intenzivna potraga i za ostalim žrtvama. Vatrogasci, policija i istražitelji sada češljaju dva jezera na jugu Nicosije u selu Mitsero uz pomoć robotske opreme kojom upravljaju u toksičnoj vodi tih jezera. Tamo se nadaju da će pronaći tijela Rumunjke Livie Florentine Bunea i njene osmogodišnje kćeri Elene, a u potrazi su i za šestogodišnjom kćeri Marry Rose Tiburcio. Istražitelji će pokušati utvrditi ima li još žrtava, a na Cipar bi trebali stići i stručnjaci iz Velike Britanije, ističe Jutarnji.

Policija tvrdi da je Metaxas sa žrtvama stupio u kontakt preko online stranice za upoznavanje, a priopćili su i kako je osumnjičeni priznao da je jednu od žrtava zadavio nakon seksa s njom. Lokalni mediji navode imena i ostalih nestalih žena, među kojima su i moguće žrtve Metaxasa. Osim Tiburcio, Lozano i Arqiole, spominju se 17-godišnja Mona Jabiri iz Somalije, koja je zadnji put viđena 25. siječnja u Lamaci, 72-godišnja Britanka Valerie Potts nestala u Paphos i 16-godišnja Yianitca Dineva iz Bugarske koja je nestala u lipnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, oko tisuću ljudi okupilo se kako bi odalo počast ubijenim ženama. Zemlja je u šoku jer se radi, koliko je poznato, o prvom slučaju masovnih ubojstava na otoku Cipru. Napadi su počeli prije tri godine, motiv još uvijek nije ustanovljen, a mediji pišu kako osumnjičeni nije izrazio nikakvo žaljenje, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo