summit u svibnju / Kuća mira moguće mjesto susreta Trumpa i Kima, Trump: 'Moguće je i da do razgovora ne dođe'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Summit Trumpa i Kima trebao bi se održati do kraja svibnja, a američki je predsjednik rekao da razmatra pet lokacija za sastanak na vrhu sa sjevernokorejskim vođom

30.4.2018.
15:57
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump spomenuo je u ponedjeljak selo Panmunjom na granici između dviju Koreja kao mjesto mogućeg povijesnog summita sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-Unom.

"Brojne zemlje razmatrane su kao moguće mjesto sastanka, ali ne bi li Kuća mira, na granici Sjeverne i Južne Koreje, bila reprezentativnije, važnije i trajnije mjesto od neke treće zemlje? Samo pitam!", napisao je Trump na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Summit Trumpa i Kima trebao bi se održati do kraja svibnja, a američki je predsjednik u intervjuu u četvrtak rekao da razmatra pet lokacija za sastanak na vrhu sa sjevernokorejskim vođom, iako je s druge strane već više puta ponovio kako se može dogoditi da do razgovora ni ne dođe.

Na tom istom mjestu prošli tjedan održan je sastanak na vrhu između Pjongjanga i Seula na kojem je dogovorena potpuna denuklearizacija korejskog poluotoka kao i napori prema službenom proglašenju mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ti rezultati povećavaju izglede da se održi summit Trump-Kim, kao i najava Pjongjanga koja je uslijedila da će sljedeći mjesec zatvoriti nuklearni poligon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo