JE LI VUČIĆ SURAĐIVAO S MAFIJOM? / Kuća strave, ćevapi od ljudskog mesa i dva Aleksandra. Sve o jezivoj aferi koja trese Srbiju

Ljude su mljeli i od mesa radili ćevape koje su potom navodno slali Radoju Zviceru odbjeglom vođi okrutnog Kavačkog klana.

29.7.2021.
22:30
VOYO logo

Srpski predsjednik pak ima neke druge brige. Kuća strave, klaonica, mučenja, likvidacije, i ljudsko meso mljeveno u ćevape. E to je scena s kojom se povezuje državni vrh.

Prije 5 mjeseci u Srbiji su uhićeni Veljko Belivuk zvan Velja Nevolja, Marko Miljković zvan Mesar, navodno organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je počinila najbrutalnije mafijaške zločine na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su procurili njihovi iskazi u kojem Velja Nevolja kaže da je za Aleksandra Vučića napravio niz usluga, Mesar kaže da je surađivao s drugim Aleksandrom, Vulinom.

I sada svi pričaju samo o jednom: je li moguće da je Vučić šurovao sa mafijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Maknite djecu od televizora' /

Srpska javnost je zgrožena: Vučić na televiziji pokazao tijela ubijenih navijača

Image
'Maknite djecu od televizora' /

Srpska javnost je zgrožena: Vučić na televiziji pokazao tijela ubijenih navijača

Predsjednik kaže da nije i da je spreman ići na poligraf

Početkom veljače beogradska policija uhitila 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, iznude, otmice i prodaju droge. Među njima i Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Do tada poznat kao jedan od vođa navijača beogradskog Partizana, redar po klubovima na tamošnjim splavovima, nasilnik koga se za mnogo toga sumnjičilo, no nikada nije vidio ni dana zatvora. Ono što su istražitelji saznali nekoliko mjeseci kasnije, šokiralo je svijet.

"Nakon što smo u kući strave u Ritopeku tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa pripadnici MUP-a i tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa nalazilo i više različitih dnk žrtava klana Belivuk Miljković", kaže ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

Ljude su mljeli i od mesa radili ćevape koje su potom navodno slali Radoju Zviceru odbjeglom vođi okrutnog Kavačkog klana. Novinarka beogradskog istraživačkog portala Krik Milica Vojnović, prije tjedan dana objavila je dio transkripata Belivukova iskaza istražiteljima u kojima otvoreno govori o uslugama koje je odradio za srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

"To su bile stvari koje smo mi već ranije znali i pretpostavljali da je ta grupa držala nekakvu kontrolu nad tribinom Partizana da se ne skandira protiv Vučića. Da su kontrolirali da se na prajdu ponosa ne pojave huligani i da ne prave nered, da prisustvuju mitinzima SNS-a i tako dalje. On je još govorio o ličnim sastancima s Vučićem i još nekim uslugama", kaže Vojnović.

"Ukoliko sam se video sa njima, bilo gde, bilo kada, na bilo kojoj lokaciji, razgovarao sa njima bilo gde, bilo kada nisam spreman odmah da se sklonim s ovog mesta već sam spreman da doživotno vreme provedem iza rešetaka", kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Nakon objava iskaza srbijanska javnost posljednjih je dana bombardirana morbidnim snimkama obezglavljenih Belivukovih žrtava koje u javnost plasiraju ni manje ni više već ministar policije Vulin i predsjednik Vučić putem, njegovom režimu, sklone televizije Pink.

Građani Srbije su zgroženi

"Vi kada kažete građani Srbije morate da znate da polovina Srbije nije ni obaveštena o cijelom tom slučaju. Jer s jedne strane imamo kampanju vladajuće stranke SNS da je malte ne opozicija stvorila Veljka Belivuka i tu njegovu skupinu i da su oni odgovorni za sve ovo što se danas dešava u svetu kriminala. Dok s druge strane imate onu Srbiju do koje stižu proverene i točne informacije", kaže šef deska lista Danas Vlada Živanović

Suradnja države i kriminalaca putem službi u Srbiji traje više od 120 godina. U Jugoslaviji su mnogi pljačkaši banaka po Europi, poput Arkana i drugih kriminalaca bili suradnici službe s primarnim ciljem likvidacije političke emigracije.

"Tim putem je često država tražila izvršavanje određenih zadaća od kriminalaca. Na kraju krajeva različite prljave poslove su kriminalci za državu odrađivali i na ovim prostorima i za vrijeme ratova koji su se vodili na prostoru bivše Jugoslavije. Tako da je ta sveza čvrsta i još je uvijek ostala čvrsta", kaže kriminalist i stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila

Ljubav najčešće pukne, tvrdi Cvrtila, kad jedna strana izigra dogovor ili se kriminalci suviše osile pa dolazi do akcija uhićenja. Tužiteljstvo za koji dan planira podizanje optužnice protiv Belivuka i društva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo