u velikoj britaniji / Lanac supermarketa kupcima nudi kredite od 30 do 119 eura za kupnju osnovnih namirnica

Image
Foto: Shutterstock

Neobičan program dolazi u vrijeme kada je britanska inflacija na 40-godišnjem vrhu

17.8.2022.
22:25
Shutterstock
VOYO logo

Britanski lanac supermarketa Iceland Foods svojim kupcima nudi beskamatne kredite za kupnju namirnica u uvjetima iznimno visoke inflacije. Program je usmjeren na siromašna kućanstva koja se bore s rastućim troškovima života, piše Fenix Magazin.

Iceland Foods, sa svojih više od 900 trgovina, surađuje s neprofitnim zajmodavcem Fair For You. Financijski slabijim kupcima odobravat će se mali zajmovi od 25 do 100 funti (30 do 119 eura) putem unaprijed instaliranih kartica, koji se mogu otplaćivati jednom tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više nego ikad, tijekom ove neumoljive krize troškova života, ljudi se bore s kupnjom prijeko potrebnih svakodnevnih potrepština”, rekao je izvršni direktor Iceland Foods Richard Walker kako bi se pronašla funkcionalna rješenja.

Neobičan program dolazi u vrijeme kada je britanska inflacija na 40-godišnjem vrhu, s robom i uslugama koje su koštale u prosjeku 10,1 posto više u srpnju nego godinu dana ranije, prema Uredu za nacionalnu statistiku u Londonu. Najjači pokretač cijena je energija. No, Britanci također moraju dublje posegnuti u džep kada je u pitanju kupnja za svakodnevne potrebe: maloprodajne cijene porasle su za 12,3 posto, najviše od 1981. godine. Ekonomisti predviđaju da bi stopa inflacije na jesen mogla porasti na više od 13 posto, što bi izazvalo dugu recesiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo