pravi igrokaz / Lavrov, da je htio, mogao je u Beograd doći redovnom linijom Air Serbia: Ovo je pravi razlog zašto nije

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Sva nagađanja oko toga tko dolazi, a tko ne, riješena su navodnom nemogućnosti Lavrova da doleti u Srbiju

10.6.2022.
8:25
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Njemački kancelar Olaf Scholz u petak odlazi na dvodnevni put na Zapadni Balkan, u Grčku i Bugarsku. Istog dana kad je u Moskvi objavljeno da će u Beograd 6. i 7. lipnja doći ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Srbijanska vlada je od toga napravila spektakl kako bi se predstavila žrtvom, jer je svima bilo jasno da kancelar Scholz neće doći u Beograd ako neposredno prije njega prime Lavrova kojem je EU nametnuo sankcije, piše Jutarnji list.

Lavrov je mogao doći

Sva ta nagađanja oko toga tko dolazi, a tko ne, riješena su navodnom nemogućnosti Lavrova da doleti, jer su zračni prostor zatvorili Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. No, kako naglašava Jutarnji list, da je Lavrov zaista htio doći u Beograd mogao je to učiniti redovnom linijom Air Serbia. Iz Moskve su, kad je to pitanje otvoreno, rekli da se na to nisu odlučili jer su htjeli testirati ponašanje država na Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete razumjeti koliko je bezbroj razgovora bilo u kojima je traženo od Srbije da otkaže gostoprimstvo ministru vanjskih poslova Rusije", izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS).

Image
komplicirana situacija /

Brnabić o Lavrovu koji stiže u Beograd: 'Naša međunarodna pozicija je teška, ali najispravnija moguća'

Image
komplicirana situacija /

Brnabić o Lavrovu koji stiže u Beograd: 'Naša međunarodna pozicija je teška, ali najispravnija moguća'

Neće pripadati ''čoporu''

Komentirao je kako "takvu histeriju prema Srbiji dugo nije vidio" i ocijenio je kako je "nepristajanje Srbije da uvijek bude dio čopora nešto što izaziva glavobolju" i poručio da, kao predsjednik Srbije, neće pripadati "čoporu koji želi osuditi Dostojevskog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Berlinu su objavili da će kancelar 10. lipnja posjetiti Kosovo i Srbiju. Razumljivo je da bi za Beograd bilo neprihvatljivo da Scholz službeno posjeti Kosovo, a ne i Srbiju.
Njemački kancelar zatim ide u Grčku, na večeru sudionika "Procesa suradnje jugoistočne Europe (SEECP)", a potom će otići u Sjevernu Makedoniju i Bugarsku. Čelnik njemačke vlade čini se cilja dva goruća balkanska problema, normalizaciju odnosa Beograda i Prištine te bugarsku blokadu otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom o članstvu u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo