nema preživjelih / Pilot javio da ima problema s avionom: Među poginulima najviše Kenijaca, na letu bio i jedan Srbin

Nesreća se dogodila u 8,44 sati po lokalnom vremenu

10.3.2019.
14:15
VOYO logo

NAJNOVIJE INFORMACIJE

13.40Tewolde Gebremariam, predsjednik kompanije Ethiopian, na konferenciji je rekao kako je pilot srušenog Boeinga kontroli leta rekao da je imao problema s avionom i da se htio vratiti te kako je dobio dozvolu. Međutim, samo nekoliko minuta nakon polijetanja, avion je pao kod grada Bišoftua. Rekli su i kako je avion u nedjelju ujutro stigao iz Južnoafričke Republike te su imali tri sata vremena između letova.  On je ranije posjetio mjesto pada aviona te je izjavio kako se sve još dimilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kompanije su objavili i više detalja o poginulim putnicima na avionu, a među njima je jedan državljanin Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.23 Mjesto nesreće posjetio je i predsjednik kompanije koji je izrazio sućut obiteljima poginulih putnika i posade.

12.47 Bekele Gutema, muškarac koji je bio u blizini mjesta pada aviona, za BBC je rekao da je vatra bila toliko jaka da se nije mogao ni približiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je spaljeno. Vatrogasci su stigli oko 11 sati, a avion je pao skoro tri sata ranije. Oko mjesta pada su četiri helikoptera", rekao je.

Nitko nije preživio pad aviona

U padu etiopskog zrakoplova sa 149 putnika i osam članova posade u nedjelju nema preživjelih, prenijela je etiopska državna televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema preživjelih na letu na kojemu je bilo putnika iz 33 države", navela je televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u  8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

U tijeku je operacija potrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.

"Čekamo moju mamu. Nadamo se da je išla drugim letom ili je zakasnila. Ne odgovara na telefonske pozive", kazala je Wendy Otieno plačući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Mudanda (46) čekao je šogora iz Kanade.

"U zračnoj luci nismo nikoga vidjeli iz zrakoplovne tvrtke", rekao  je britanskoj agenciji Reuters tri sata nakon nestanka zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nam ništa nije rekao, samo tu stojimo i nadamo se najboljem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, želi izraziti najdublju sućut obiteljima koje su izgubile najbliže u etiopskom zrakoplovu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobi u Keniji", objavio je na Twitteru ured premijera Abija Ahmeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama radi se o novom avionu koji je prvi let odradio u studenom 2018. godine. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo