AŠI I SMRDIBUBE / Lik i djelo Ane Brnabić. Veliki intervju jedine europske gay premijerke. O Vučiću, bubašvabama, malinama i sinu Igoru

Image
Foto: RTL

Ima li još političara koji su LGBT, samo što o tome ne pričaju? Potvrdila je. Kad su je pitali tko je to, samo je kazal: 'Oni koji se najviše busaju da nisu!'

10.2.2022.
7:10
RTL
VOYO logo

U Europi danas vlada dvoje gay premijera. Jedan je u Luksemburgu, zemlji u kojoj se dvije osobe istog spola mogu vjenčati i usvojiti djecu, pa gospodin Xavier Bettel ima supruga.

Druga je gay premijerka u Srbiji, zemlji kojoj ne postoji niti registrirano partnerstvo, niti pravo posvajanja, ali niti pravo na umjetnu oplodnju van braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa Ana Brnabić nije niti u formalnoj vezi sa svojom partnericom, niti je zakonska skrbnica svog sina, koji nije niti smio biti začet u Srbiji. Ali, ništa od toga nije spomenula u intervjuu koji je dala Pink TV-u, gdje je pričala o svom privatnom životu, partnerici, i malenom Igoru. Kristina Čirjak...

Nema šanse da ustane prije 6.30, odjeću joj kupuje supruga Milica, boji se bubašvaba i smrdibuba... Sve to otkrila je srpska premijerka u talk showu u kojem je odgovarala i na pitanja o privatnom životu i njenom trogodišnjem sinu Igoru za kojega kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"... obožava klasičnu muziku, to je nevjerojatno!"

Ali Ana Brnabić nije zakonska skrbnica svog sina, koji umjetnom oplodnjom nije začet u Srbiji, jer u toj zemlji to nije dopušteno. Milica je, po zakonu Srbije, samohrana majka, a premijerka Brnabić ne može biti upisana kao roditelj u matičnoj knjizi. Sama ga ne može upisati u vrtić ili odvesti na praznike izvan zemlje bez papira i Miličine suglasnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam Milica, ja nisam stroga. Ali, dobro je da barem netko drži disciplinu", kazala je u showu.

S liječnicom Milicom nikada nije ozakonila svoju vezu jer u zemlji kojoj je premijerka gay, ne postoji niti zakon o istospolnim brakovima, ali o tome spomena u ovome intervju nije bilo. Prva javno deklarirana gay političarka u Srbiji samo se kratko dotakla gayeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li još političara koji su LGBT, samo što o tome ne pričaju?

"Da!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su je zna li tko, rekla je da da, ali da ne želi reći:

"To su oni koji se najviše busaju u prsa da nisu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Nikola Parun, politolog iz Srbije, kaže: "Nije učnila dovoljno za status prava ove grupe ljudi (LGBT zajednicu)..."

Više nego o gay pravima pričala je o Aleksandru Vučiću i otkrila da je zove u šest ujutro jer ga muče maline, točnije, one koje se uvoze iz Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučića ne obožava samo Ana, nego i Martina Vrbos koja je s njom gostovala u Ami G showu. Prepoznajete li je? Simpatična Riječanka koja se proslavila svojim vrhunskim glasom u "Putokazima", surađivala je s brojnim glazbenicima od Mrle do Rade Šerbedžije. Odselila se u Srbiju i promijenila imidž.

Ana Brnabić, za prijatelje Aši, u Vladu je ušla kao ministrica 2016. Prva je žena na čelu vlade Republike Srbije. Živila je i studirala u Americi i Engleskoj, a onda se vratila u Srbiju i postala Vučićeva desna ruka, nikad mu ne proturiječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sviđa joj se što više ne može u miru prošetati svoje pse, ne sviđa joj se što ne staju na pješačkom kad se voze u štićenoj koloni, najbolji prijatelji su joj iz gimnazije. U mladosti je bila divlja, tulumarila i radila gluposti.  A brojni Srbi misle da ih radi i sada.

"Tu ima dosta istine. Tko je orijentiran pozitivnije prema predsjedniku Vučiću, orijentiran je pozitivnije i prema premijerki Brnabić, kao suštinski njegovom kadru",  objasnio je Parun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je jedina europska zemlja koja ima gay premijerku...

Cijeli prilog iz RTL Direkta pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo