crnogorska mafija / Likvidirani mafijaš imao hrvatsku putovnicu! 'Ne smeta im tijekom zločina ubiti nedužne osobe'

Igor Dedović i Stevan Stamatović, vođe Škaljarskog klana, ubijeni su pred očima gostiju punih restorana

22.1.2020.
19:30
VOYO logo

Strani kriminalci vole hrvatske putovnice! Dokazao je to i najnoviji slučaj iz Atene. Jedan od ubijenih u brutalnoj mafijaškoj likvidaciji prije dva dana imao je našu putovnicu. Ubojstvo je nastavak krvavog rata između dva crnogorska klana. U ovom su obračunu ubijeni vođe Škaljarskog klana.

Što manje vremena i što manje tragova

Interpol nije znao gdje su iako je za njima raspisana i crvena tjeralica, ali zato su to dobro znali njihovi suparnici koji su za egzekuciju odabrali profesionalne ubojice. U što manje vremena sa što manje tragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvijek prethodno postoji gdje god je to moguće ili kroz podmetanje eksploziva ili kroz distancione prekršaje, a sada sve češće direktno se ide na mete i ono što je karakteristično jest da se biraju sredstava i metode da žrtva nema nikakve šanse da preživi'', objasnio je VelimirRakočević, kriminolog i profesor na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Tu šansu nisu imali ni IgorDedović ni StevanStamatović, vođe Škaljarskog klana. Ubijeni su u poslijepodnevnim satima pred očima gostiju punih restorana te pred suprugama i maloljetnom djecom, devetogodišnjim dječakom i šestogodišnjom djevojčicom.

''U samom načinu izvršenja pribjegavaju takozvanoj brutalizaciji. Njima ne samo da ljudski život ne predstavlja ništa nego i ne prežu od toga da tijekom izvršenja zločina ubiju i nedužne osobe'', dodaje Rakočević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić naglašava da to nisu srpski kriminalci

To se ovaj put nije dogodilo iako je supruga jednog od ubijenih ranjena u nogu. U strahu od osvete otkriju li policiji neke pojedinosti, rekle su da se ne sjećaju ni gdje su odsjele iako su u Ateni još od prosinca.

Škaljarski i Kavački klan ratuju od 2014. godine. Prije toga su svi bili dio iste skupine Kotorskog klana. Zaratili su zbog spornih 200 kilograma kokaina nestalog u Valenciji. Do sredine 2018. u njihovu je ratu život izgubilo 14 osoba. Danas - više od 30, uključujući ubijene u Ateni. Grčki mediji raspisali su se da je riječ o kriminalcima iz Srbije, što je posebno naljutilo srbijanskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nisu srpski kriminalci, to su crnogorski kriminalci. I hoću da naša braća u Grčkoj to znaju. Hoću da znaju da ubojstva u Beograda koja se događaju najvećim dijelom provode crnogorski kriminalci, a oni koji su ubijani su najvećim dijelom crnogorski kriminalci'', kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Inače, sam Vučić bio je, kako su svojedobno pisali srbijanski mediji, na meti jednog od ubijenih.

''Samo zbog činjenice da smo ih stavili na listu nepoželjnih u Srbiji, to se nije dogodilo u Beogradu, već u jednoj drugoj europskoj prijestolnici'', rekao je Vučić.

Na sreću nije se dogodilo u Hrvatskoj iako se jedan od ubijenih svojedobno nalazio i u našoj državi. Štoviše, imao je lažnu hrvatsku putovnicu. Ali, kako je potkraj godine pala velika skupina krijumčara dokumenata, korisnici takvih putovnica bili su upoznati s tim da je njihov lažni identitet otkriven i da preko naše granice neće moći. Ono što zabrinjava jest da je takvih lažnih putovnica, samo iz ove grupe, još otprilike stotinu u optjecaju. A svake se godine u Hrvatskoj otkrije oko 2000 krivotvorenih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo