opravdan potez?

Litra ulja u Njemačkoj i do 5 eura. Jedna trgovina odlučila da ga ne želi prodavati: 'Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!'

Poručila da je kupci razumiju situaciju te smatraju njihov potez opravdanim

Image
Foto: Shutterstock
RTL Vijesti/ 21.4.2022. u 9:37

Litra ulja, u nekim njemačkim trgovinama, seže čak i do 5 eura. Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) više ne želi prodavati ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama.

Anja Müller, voditeljica trgovina kazala je da alternativa postoji jer se u hladnjaku nalaze razne masnoće za pečenje pa se neko vrijeme bez ulja može, javlja Fenix Magazin.

U trgovini Edeke u Trendelburgu su već stavili natpis na kojem piše da ne prodaju ulje.

"Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!", rekla je Anja Müller.

Image
redom najavljuju poskupljenja!

Njemci upozoravaju da bi police sa slatkišima uskoro mogle biti prazne. Potraga otkriva: U problemu i svi domaći proizvođači

Image
redom najavljuju poskupljenja!

Njemci upozoravaju da bi police sa slatkišima uskoro mogle biti prazne. Potraga otkriva: U problemu i svi domaći proizvođači

Poručila da je kupci razumiju situaciju te smatraju njihov potez opravdanim.

"Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama", kazala je Müller.

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Voditeljica trgovine tvrdi da ipak ima i nezadovoljnih.

"Kad biste znali što moji zaposlenici moraju slušati na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano", rekla je Anja Müller.

Kupci fotografiraju natpis u trgovini Edeke i dijele po društvenim mrežama.

RTL Vijesti/ 21.4.2022. u 9:37

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije se suzdržao

Vučić objavio video povodom 'Oluje' u kojem koristi službeni naziv nepriznate paradržave iz 90-ih

Više s weba