odbjegli 'princ' / Ljubavne prijevare sve češće: Lagao joj da je bogat i da posjeduje zlato, ljubav ju je koštala 211.000 eura

Image
Foto: Shutterstock

'Rekao je da je odvjetnik iz Gane i da se zove John Alfred. Upoznali smo 2014. godine putem društvenih mreža'

19.12.2021.
21:09
Shutterstock
VOYO logo

Nesretna žena iz Münchena je ostala bez 211.000 eura koje je uplatila muškarcu s kojim se mjesecima dopisivala putem društvenih mreža i koji ju je uvjerio da je odvjetnik i bivši princ iz Gane, prenosi Fenix Magazin.

Kazao joj da je bogat i da posjeduje zlato, ali mu treba novac kako bi u banci platio naknadu i aktivirao svoje bogatstvo. Žena je čak otputovala u Togo u zapadnu Afriku i upoznala svog “princa” prije nego ju je prevario i uzeo joj novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna i teško shvatljiva priča ali da se doista dogodila potvrdio je glavni javni tužitelj i zamjenik voditelja Središnjeg ureda za kibernetički kriminal Bavarske (ZCB) pri Uredu javnog tužitelja u Bambergu Thomas Goger (45).

Žena je sve prijavila policiji te ispričala kako se sve dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MUP poziva na oprez! /

Prevare na internetu sve češće: Vrebaju žrtve na WhatsApp-u i šalju im linkove na lažne trgovine!

Image
MUP poziva na oprez! /

Prevare na internetu sve češće: Vrebaju žrtve na WhatsApp-u i šalju im linkove na lažne trgovine!

„Dopisivali smo se svaki dan, dan i noć. Vjerovala sam mu, bila naivna, mislila sam da su u pitanju velike emocije. Rekao je da je odvjetnik iz Gane i da se zove John Alfred. Upoznali smo 2014. godine putem društvenih mreža. U nekom smo trenutku imali vezu na daljinu. 2015. godine sam čak osobno otišla u Togo i upoznala ga. Rekao mi je da je bogat, da je prije bio princ, posjedovao je 250 kilograma zlata, ali sad mu treba novac da plati naknade i aktivira račun u banci, ispričala je Anh P.

Žena mu je počela uplaćivati novac a nakon što mu je uplatila 211.000 eura, te mu rekla kako novca više nema, “princ” je prekinuo kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevarena žena je 2019. podnijela prijavu, no postupak je prekinut jer je policija bila prekasno obaviještena.

Međutim, 2021. godine “John Alfred” je ponovno kontaktirao svoju žrtvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Iskoristila sam priliku i postavila mu zamku.  Muškarac je uhićen u Nigeriji u listopadu ove godine i od tada je u pritvoru“, rekla je Anh P.

No, neizvjesno je hoće li Anh P. ikada dobiti svoj novac natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljubavne prijevare moderni su oblik prijevare. Prevaranti simuliraju osjećaje prema pojedinačnim žrtvama i stvaraju emocionalne ovisnosti. I prije nego što dođe do sastanaka, tjeraju žrtve da šalju novac zbog izmišljenih hitnih slučajeva i nesretnih sudbina", kazao je Thomas Goger.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo