1253 slučaja u 24 sata / Lošija epidemiološka situacija u Sloveniji mogla bi voditi do novih ograničenja već idući tjedan

Image
Foto: Shutterstock

Epidemiološka situacija i dalje se zaoštrava, a vladina stručna skupina za Covid-19 ima više prijedloga kako ograničiti širenje virusa

27.3.2021.
12:17
Shutterstock
VOYO logo

U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene 1253 zaraze koronavirusom, znatno više u odnosu na 1032 koliko je potvrđeno prethodni dan pa vlada razmišlja da nova ograničenja uvede već idući tjedan, umjesto nakon 1. travnja.

Epidemiološka situacija i dalje se zaoštrava, a vladina stručna skupina za covid-19 ima više prijedloga kako ograničiti širenje virusa, među ostalim predviđa "potpuno zatvaranje" do 14 dana i gotovo je sigurno da će se idući tjedan zatvoriti neke trgovine i lokale, prema neslužbenim informacijama koje prenosi Slovenska televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od prijedloga epidemiologa o kojima će u nedjelju odlučivati vlada je i ograničenje kretanja u okolici mjesta stanovanja, osim radi odlaska na posao i povratka, kupnje živežnih namirnica ili odlaska u ljekarnu, javlja isti izvor.

Vlada bi odluku o novim mjerama mogla donijeti u nedjelju, odmah nakon što se kod predsjednika države Boruta Pahora održi sastanak političkog vrha o trećem valu epidemije na kojemu će se o mjerama nastojati postići konsenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je u subotu objavila da je u zadnja 24 sata putem 6767 PCR testova potvrđeno 1253 novih zaraza, uz 18,5 posto pozitivnih testova,  a troje oboljelih je umrlo.

Image
Za vikend /

Kilometarske kolone pred Srbijom: Hrvati, Mađari i ostali 'susjedi' idu na besplatno cijepljenje

Image
Za vikend /

Kilometarske kolone pred Srbijom: Hrvati, Mađari i ostali 'susjedi' idu na besplatno cijepljenje

Prema novim podacima ministarstva zdravstva, tjedni prosjek novozaraženih u jednom danu popeo se na 932, pa bi se uz taj trend idući tjedan mogao povećati na tisuću ili više, što znači da bi Slovenija opet bila u "crvenoj" zoni, uz potrebu većih ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivno  zaraženih je 12.184 osoba, a broj dnevno zaraženih na tjednoj razini u porastu je za 22 posto.

Stanje u bolnicama nije, međutim, pogoršano u odnosu na prethodni dan, pa je hospitaiziranih trenutno 497 osoba, odnosno tri manje nego u petak, a na intenzivnim je odjelima 107 ljudi, među kojima je međutim sve više mlađih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo