TRUMP U VOJNOJ BOLNICI / Lov na kontakte: Trumpovi suradnici Kellyanne Conway i Bill Stepien pozitivni na koronavirus

Image
Foto: Shutterstock

U Trumpovoj Bijeloj kući virusu doista nije bilo teško do njega doći, a Trumpu je želje za oporavak poslao i Kim Jong Un

3.10.2020.
8:34
Shutterstock
VOYO logo

Kellyanne Conway, bivša viša savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, rekla je da je pozitivna na koronavirus, kao i Trumpov voditelj predizborne kampanje Bill Stepien, koji su posljednji članovi predsjednikovog okruženja kojima je dijagnosticiran koronavirus, izvijestili su američki mediji. 

Image
POČELA TERAPIJA REMDESIVIROM /

Trump prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed, poručio: 'Ide dobro, mislim. Hvala svima'

Image
POČELA TERAPIJA REMDESIVIROM /

Trump prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed, poručio: 'Ide dobro, mislim. Hvala svima'

"Večeras sam testirana pozitivno na COVID-19. Moji simptomi su blagi (lagani kašalj) i osjećam se dobro"; tvitala je Conway.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Započela sam proces karantene u dogovoru s liječnicima", dodala je.

Conway je bila na događaju u Vrtu ruža u Bijeloj kući u subotu kad se najavila Trumpova nominacija sutkinje za američki Vrhovni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Trumpovoj Bijeloj kući virusu nije bilo teško do njega doći

Uredi su tijesni, posjetitelji stalni, a šef ne voli da se nose maske. Dobrodošli u Bijelu kuću Donalda Trumpa, u kojoj se koronavirus lako ugnijezdio i zarazio njega samog.   

Nakon što je u petak objavljeno da su on i supruga Melania zaraženi, počela je utrka u otkrivanju kontakata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to nije lako. 

Izbjegavanje političkih mitinga u zatvorenom, nošenje maski i poštivanje socijalnog razmaka, ništa od toga nije vrijedilo za Donalda Trumpa. U srijedu ga je na skupu u Minnesoti pratila bliska suradnica Hope Hicks, koja je dan kasnije dobila pozitivan nalaz na koronavirus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trumpova kampanja se sada zaustavlja. Skup predviđen za petak na Floridi je otkazan, a u subotu je trebao ići u Wisconsin, dok mu je za sljedeći tjedan u planu bila Arizona.

Dio skupova u kampanji bio je organiziran na otvorenom, ali Trump se prošlog tjedna obratio stotinama svojih pobornika u dvoranama na Floridi i u Georgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također primio brojne uzvanike u Bijeloj kući kojima je svečano objavio da namjerava sutkinjom Vrhovnog suda imenovati Amy Coney Barrett. Ona je negativna na koronavirus.

Bijela kuća je sa svojim malim prostorijama i hodnicima često prenapučena. Čak se i slavni Ovalni ured brzo napuni suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjer, vrlo utjecajni Trumpov zet Jared Kushner radi u jednoj od najmanjih prostorija Bijele kuće, ali "ima dobru lokaciju" jer je tik do predsjednikove privatne blagovaonice, njegove omiljene prostorije.

U Bijeloj kući radi 400 osoba, a osim novinarki i novinara koji strogo poštuju preporuku o nošenje maski, malo tko od osoblja ima istu naviku. Šef se ionako redovito izrugivao onima koji je nose. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bijeloj kući zna biti tijesno, a još je više tako u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One, njegovu helikopteru Marine One, ili u limuzini koju zovu "Zvijer", gdje su putnici u neposrednoj blizini predsjednika. 

Hope Hicks je pratila u utorak Trumpa u Cleveland, na prvu debatu s Joe Bidenom i zatim dan kasnije u Minnesotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Times navodi da je 31-godišnjakinja osjetila prve simptome po povratku iz Minnesote i otišla u izolaciju.

Tijekom debate u Clevelandu, obitelj Donalda Trumpa stigla je s maskama, kao i obitelj Joea Bidena, ali su ih Trumpovi uskoro skinuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trumpovi suradnici uz to nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema za prvu predsjedničku debatu.

Kim Jong Un poželio Trumpu brzi oporavak

Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un poželio je Trumpu da se što prije oporavi od zaraze koronavirusom čime se pridružio čelnicima brojnih zemalja koji su uputili podršku Trumpu nakon što je objavljeno da je pozitivan na covid-19. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kim Jong Un uputio je tople pozdrave Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji, te je izrazio nadu da će se što prije oporaviti od zaraze koronavirusom, objavili su u subotu sjevernokorejski državni mediji. 

Iako susret Trumpa i Kim Jong Una 2018. godine u Singapuru nije donio željene rezultate kad je u pitanju denuklearizacija korejskog poluotoka, dvojica čelnika nastavili su razmjenjivati poruke i pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo