ĐOKOVIĆ, FRIŽIDER, GEDORE / Luda kampanja PR čarobnjaka Vučića: Ne iskače iz paštete, ali iskače iz frižidera. ’Ulazi u glave i govori ljudima što da misle’

On i njegov stranka samo su do sada na oglašavanje potrošili više od 600 tisuća eura

24.3.2022.
8:30
VOYO logo

Ekonomsku krizu sigurno neće osjetiti naši susjedi Srbi jer tamo je sve kako treba, slijedi im ekonomski prosperitet, niže cijene benzina, oni imaju zalihe sve hrane i samo je nebo granica.

Naravno da nije baš tako, ali izbori su iduće nedjelje pa Aleksandar Vučić tvrdi da jest. Balkanski PR čarobnjak ovih dana ne izlazi iz paštete, ali zato izlazi iz frižidera, trudnici dodaje kisele krastavce, on je i savjetnik i sportski trener i psiholog, on je ionako i novi stari predsjednik, jer nitko drugi nema šanse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trudnica i njezin suprug, hladnjak i kiseli krastavci. Ne, ne nabrajamo slučajne pojmove to su akteri predizbornog spota Aleksandra Vučića u kojem je on glavni glumac.

Image
obraćanje srbijanskog predsjednika /

Vučić: 'Neki u regiji igraju igru protiv Srbije kako bi nas uvukli u zamku, dio Zagreba je među njima'

Image
obraćanje srbijanskog predsjednika /

Vučić: 'Neki u regiji igraju igru protiv Srbije kako bi nas uvukli u zamku, dio Zagreba je među njima'

Mir, stabilnost, Vučić iliti djela govore. Tako srpski predsjednik motivira građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On radi za sve, obraća se mladima, starima, a život u Srbiji je, jasno, bolji nego bilo gdje drugdje. Vučićeva kampanja je zabavna, pomalo bizarna, ali ljudima se sviđa.

"Mislim da je izvanredna, najviše mi se sviđa kada izlazi iz frižidera", rekao je prolaznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je interesantno, humoristično. Podržavam to, ja sam inače član njegove stranke", smatra prolaznica.

PR majstor, PR čarobnjak;  kako god, svaki njegov spot je dobro promišljen, Vučić radi s najboljima, kaže Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov PR je najpromišljeniji u regiji, ja to godinama govorim. Uz to što on ima puno veću kontrolu medija nego je to slučaj u Hrvatskoj, on ima skoro apsolutnu kontrolu medija u Srbiji. Mimo toga, on radi sve po pravilima struke. Da nema kontrolu medija, ta njegova kampanja bi radila. Kampanja je promišljenja, poruke su probrane i prilagođene današnjem trendu", objašnjava Macan.

On je u call centru, u vlaku, u frižideru, on je ispadanje iz paštete podigao na novu razinu. Vučić kao sportski trener ima najviše pregleda, kao psiholog, najviše kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problematičan je spot u kojem se on pojavljuje kao psiholog. Društvo psihologa Srbije je to osudilo. Koristi tu Rošakov test koji se koristi samo u dijagnostičke svrhe i koriste ga samo ovlašteni i licencirani psiholozi. Taj spot idealno opisuje kako Vučić ulazi u glave ljudi, u glave biračkih tijela i on njima govori što da misle, kako da se osjećaju on to zna bolje od njih", tvrdi Aleksandra Popović, novinarka dnevnog lista Danas.

Srpskom i izraelskom predsjedniku spotove smišlja ista osoba Aron Shaviv. On politiku pretvara u zabavu. Pa Vučić izlazi iz frižidera, a Netanjahu glumi dadilju mladom paru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegove kampanje su promišljene, i uvijek su radile. Ovo je specifičan spot i može se prepoznati Shavivov rukopis. Već je radio za Vučića 2017. kada je trebalo reć da na čelu Srbije treba bit jedna osoba, odnosno jedna stranka jer je u tom trenutku bio sukob između Nikolića kao predsjednika i Vučića kao premijera. I onda je to onaj famozni spot iz aviona", rekao je Macan.

Promotivni spotovi glavni su alat Vučićeve stranke i mogli bi mu pomoći u pobijedi na izborima koja za većinu nije upitna. Ionako prave opozicije nema, a Vučić kontrolira većinu medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mašinerija vlasti grčevito se bori da prikaže da je kampanja više fer, ali i dalje je prostor za opoziciju mali", tvrdi novinarka Popović

Kada naši mediji spomenu Vučićevu kampanju, srpski mediji kažu da Hrvati histeriziraju. I Vučić misle da smo s njim opsjednuti. A za dron kaže, Srbi bi ga oborili za pet minuta.

"Prekjučer su imali 133 teksta o meni objavljeno, ja ne mogu da čitam te gluposti, a kad smo mi u godinu dana objavili 133 teksta o svim hrvatskim političarima. A ovo je samo u jednom danu", kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i njegov stranka samo su do sada na oglašavanje potrošili više od 600 tisuća eura. Pa si vi mislite.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo