borba protiv terorizma / Macron i Putin razgovarat će danas u Versaillesu o terorizmu, Siriji i Ukrajini

Image
Foto: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

Borba protiv terorizma te sukobi u Siriji i Ukrajini bit će glavne teme razgovora Emmanuela Macrona i Vladimira Putina u ponedjeljak

29.5.2017.
8:41
Liewig Christian/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Borba protiv terorizma te sukobi u Siriji i Ukrajini bit će glavne teme razgovora Emmanuela Macrona i Vladimira Putina u ponedjeljak kada će novi francuski predsjednik u Versaillesu ugostiti ruskog predsjednika. 

Na summitu članica G7, održanog prošli tjedan u Italiji, Macron je kazao da s nestrpljenjem očekuje sadržajan dijalog o sirijskom sukobu s ruskim liderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska i Rusija u sirijskome građanskom ratu podupiru suprotne strane, no obojica čelnika suglasna su da je potrebno iskorijeniti grupe koje su Ujedinjeni narodi stavili na popis terorističkih. 

Rusija stoji iza vojnih snaga koje podupiru režim sirijskoga predsjednika Bašara al Asada, dugogodišnjeg ruskog saveznika, a Francuska podupire sirijsku oporbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pogledu odnosa prema Rusiji Macron je u predsjedničkoj predizbornoj kampanji zauzeo oštrije stajalište prema Rusiji od svojih oponenata. 

U utorak će se u Versaillesu otvoriti izložba na kojoj će se moći vidjeti dokumenti o posjetu Francuskoj ruskoga cara Petra Velikog Francuskoj 1717. Na taj će se način simbolično obilježiti 300 godina diplomatskih odnosa između dviju zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo