promjena politike / Mađarska planira predložiti svjetske kvote za izbjeglice: žele i financirati izbjegličke kampove

Image
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je izvjestiteljima u New Yorku kako će u srijedu izaći s takvim prijedlogom tijekom sastanka na visokoj razini

30.9.2015.
7:34
Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
VOYO logo
Image
ILEGALNO UŠLI U ZEMLJU /

Mađari nemaju milosti: pokrenut sudski postupak protiv 24.000 migranata

Image
ILEGALNO UŠLI U ZEMLJU /

Mađari nemaju milosti: pokrenut sudski postupak protiv 24.000 migranata

Mađarska će predložiti određivanje svjetskih kvota za prihvat izbjeglica, a od Europske unije tražit će preuzimanje financiranja izbjegličkih kampova u Jordanu, Turskoj i Libanonu, izvijestila je u utorak agencija DPA.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je izvjestiteljima u New Yorku kako će u srijedu izaći s takvim prijedlogom tijekom sastanka na visokoj razini, koji će biti održan u sjeni Opće skupštine Ujedinjenih naroda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi važni čimbenici svjetske politike trebali bi podnijeti dio tereta izbjegličke krize, trebali bi ga raspodijeliti i morali bi uvesti svjetske kvote. Nije pošteno da Europa jedina podnosi taj teret", izjavio je Szijjarto.

Mađarski ministar vanjskih poslova izrazio je nadu da će glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon prihvatiti ovu preporuku i pripomoći u uspostavljanju sustava kojim bi se našlo globalno rješenje za problem izbjeglica. Szijjarto je uputio i prijedlog da se EU angažira u financiranju izbjegličkih kampova u državama koje graniče sa Sirijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je potrebno graditi nove kampove, i njih bi trebalo financirati", istaknuo je Szijjarto te dodao da Europa ne bi trebala očekivati da će Turska, Libanon i Jordan sami podnijeti teret ove krize.

Mađarski ministar vanjskih poslova nije propustio istaknuti da je njegova zemlja u ovoj godini već prihvatila 275.000 migranata te da očekuje kako će se taj broj do kraja godine udvostručiti. Stoga je pozvao na formiranje zajedničkih snaga Europske unije koje bi kontrolire grčku granicu i dotok migranata na europsko tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike