majke enklave srebrenica i žepa / Majke Srebrenice pisale Milanoviću zbog negiranja genocida: 'Nacionalist i nedorastao političar'

Image
Foto: Goran Stanzl/Armin Durgut/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/Armin Durgut/PIXSELL

Žalosno je da nakon svega, ističu, danas, vrijeđa žrtve genocida i majke Srebrenice

14.9.2022.
12:35
Goran Stanzl/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” pisali su predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Podsjetimo, diplomatski skandal kojeg je izazvao Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske dogodio se na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brijuni. Beogradski list “Danas” je prvi objavio da je Milanović ponovio svoju raniju izjavu da u Srebrenici nije bio genocid. Naime, Milanović je rekao “da ima raznih vrsta genocida, ali da se on nije dogodio u Srebrenici”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA BRDU KOD KRANJA /

Milanović navodno ponovno negirao genocid u Srebrenici, pljušte reakcije: 'Njegov govor predstavlja zločin'

“Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. godine, došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se dogodio genocid na kraju 21. stoljeća, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste“, napisali su iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, prenosi N1 BiH.

Žalosno je da nakon svega, ističu, danas, vrijeđa žrtve genocida i majke Srebrenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“A tko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj”, dodaju.

“Poruke koje sada šaljete u 21. stoljeću, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govore da ste nacionalist i jedan nedorastao političar u današnjoj Europi”, navode iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majke Srebrenice su, dodaju, obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku. Na kraju su mu poručile da više nije dobrodošao u Srebrenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo