skandal u SAD-u / 'Majmunica u štiklama': lokalna dužnosnica zbog komentara o Michelle Obami prisiljena podnijeti ostavku

Image
Foto: AP Images

Peticija kojom se traži smjena dviju žena koje su prvoj dami SAD-a uputili rasističke kritike skupila je više od 160.000 potpisa

16.11.2016.
9:12
AP Images
VOYO logo

Načelnica Clayja, mjestašca u Zapadnoj Virginiji na istoku SAD-a, podnijela je ostavku u utorak nakon što je komentirala rasističku objavu u kojoj se prva dama Michelle Obama opisuje kao 'majmunica u štiklama', izvijestilo je nekoliko američkih medija.

"Bit će osvježenje imati elegantnu, lijepu i dostojanstvenu prvu damu u Bijeloj kući. Dosta mi je gledati majmunicu u štiklama", napisala je na Facebook stranici Pamela Ramsey Taylor koja radi u okrugu Clay, reagirajući na izbor Donalda Trumpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj napad na suprugu prvog crnog predsjednika SAD-a Michelle Obama očito se svidio načelnici mjestašca Beverly Whaling koja je odgovorila na društvenoj mreži "Uljepšala si mi dan, Pam".

Suočivši se s valom kritika, dužnosnica je podnijela ostavku, po lokalnoj tv postaji WSAZ. Pamela Ramsey Taylor smijenjena je s čela lokalne nevladine organizacije čija je bila direktorica, izvijestio je Washington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava i komentari nakon toga su izbrisani, piše dnevnik.

Peticija kojom se traži smjena dviju žena skupila je više od 160.000 potpisa na stranici www.thepetitionsite.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju poslanom Washington Postu Beverly Whaling ispričala se i kazala: "Uopće mi nije bila namjera biti rasistkinja u svojem komentaru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo