PROZIVKA VLADAJUĆIH / Makedonski saborski zastupnik tvrdi: 'Šef MUP-a skriva istinu o ubojstvu hrvatskog rukometaša. Zahtijevamo odgovore'

Image
Foto: Screenshot / @RK Butel Skopje

Promptno se oglasilo skopsko tužiteljstvo koje je priopćilo kako zasad nema indicija da je netko prikrivao ubojstvo Denisa Tota.

12.4.2022.
12:45
Screenshot / @RK Butel Skopje
VOYO logo

Premlaćivanje hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u Skoplju, koji bi danas trebao biti sahranjen u Đakovu, od otvorenog kriminalističkog slučaja poprima razmjere političkog obračuna u Makedoniji, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, na YouTubeu se u ponedjeljak pojavila snimka u trajanju od 80 sekundi na kojoj se vidi premlaćivanje mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac koji je u napadu prednjačio navodno je identificiran kao osuđeni makedonski dilerza kojim policija još traga. Onaj tko je objavio snimku naslovio ju je "Ubojstvo koje MUP i Kovačevski trude zataškati", aludirajući pritom na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog.

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

Oporbeni VMRO-DPMNE tako je prozvao i optužio vladajuće, odnosno makedonski MUP te ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog zbog pokušaja prikrivanja Denisovog ubojstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opozicijski lider Hristijan Mickoski, nakon što je objavljena fotografija osumnjičenog Angela Georgijevskog oglasio se da se ubojstvo Denisa Tota ne bi trebalo politizirati i da će MUP razjasniti tko je kontinuirano cijeli slučaj gurao pod tepih, ali je naglasio da trebaju odgovarati i oni koji skrivaju počinitelja zločina.

Inače, u javnosti su se pojavile razne verzije priče o tome kako je Tot preminuo. Od prvotne informacije da je podlegao ozljedama od premlaćivanja, do toga da nikakvih ozljeda na njegovom tijelu bilo te da je tragično preminuo nakon srčanog udara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svjedoka ubojstva - rekao je Mile Lefkov, saborski zastupnik VMRO-DPMNE.

Dodao je da je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija koja nije prijavila ubojstvo, već prirodnu smrt mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća, jer su njegove ekipe bile izravno prisutne na terenu. Umjesto da spriječi, ili barem odmah rasvijetli slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovski skriva istinu o ubojstvu, ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtijevamo odgovore i odgovornost - poručio je u ponedjeljak Lefkov.

Promptno se oglasilo i skopsko tužiteljstvo koje je priopćilo kako zasad nema indicija da je netko prikrivao ubojstvo Denisa Tota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pokop Denisa Tota danas u 15 sati na Gradskom groblju u Đakovu, doći se, kako je najavljeno igrači i vodstvo skopskog Rukometnog kluba Butel za koji je hrvatski rukometaš igrao, piše Jutarnji list.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike