nije počinio kazneno djelo / Malezijski narod bijesni, ali 681 milijun dolara na računu premijera je ipak zakonit saudijski dar

Image
Foto: blog.thehoya.com

Najib nije počinio nikakvo kazneno djelo prema tri istrage koje je potaknula malezijska agencija za borbu protiv korupcije i da se neće poduzimati više nikakvi drugi korac

26.1.2016.
9:04
blog.thehoya.com
VOYO logo

Malezijsko državno odvjetništvo objavilo je u utorak da je 681 milijun dolara koji su prebačeni na privatni račun malezijskog premijera Najiba Razaka dar saudijske kraljevske obitelji i da se ne radi o korupciji ili kaznenom djelu.

Umiješanost saudijske kraljevske obitelji u slučaj neočekivani je preokret u skandalu oko tajanstvenog transfera sredstava i problema posrnulog državnog fonda 1Malaysia Development Berhad (1MDB), čijim savjetodavnim odborom predsjeda Najib.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati istrage pokazuju da se ne radi o podmićivanju ili pronevjeri", kazao je glavni državni odvjetnik Mohamed Apandi Ali na na brzinu sazvanoj konferenciji za novinare na kojoj je objavljeno da je Najib vratio saudijskoj kraljevskoj obitelji 620 milijuna dolara zbog toga što nisu potrošeni.

"Razlog za donaciju premijeru Najibu nije ponuđen, to je između njega i saudijske obitelji", dodao je Apandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako Najib nije počinio nikakvo kazneno djelo prema tri istrage koje je potaknula malezijska agencija za borbu protiv korupcije i da se neće poduzimati više nikakvi drugi koraci.

Malezijsko antikorupcijsko povjerenstvo (MACC) kazalo je ranije kako se radi o političkoj donaciji neidentificiranog bliskoistočnog darovatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni odvjetnik kazao je kako će MACC-u preporučiiti obustavljanje sve tri istrage.

Najib, kojega mjesecima pozivaju oporbeni vođe i ugledne javne osobe da podnese ostavku, tvrdio je da nije učinio ništa loše i da novac nije uzeo za osobne potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo