sigurnost na prvom mjestu / Masovno novačenje: zbog porasta ubojstava i rata bandi Chicago zapošljava 1.000 policajaca

Image
Foto: AP

Chicago je u 2016. već zabilježio više od 500 ubojstava, više nego Los Angeles i New York zajedno

22.9.2016.
10:27
AP
VOYO logo

Nesposoban da zaustavi rekordan porast ubojstava, Chicago će dobiti tisuću dodatnih policajaca u sljedeće dvije godine, usprkos proračunskim poteškoćama s kojima se bori treći grad u SAD-u.

"Službena objava masovnog novačenja, ukupno 970 policajaca", pripala je Eddieju Johnsonu, nedavno imenovanom na čelo Chicago Police Departmenta (CPD).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je u 2016. već zabilježio više od 500 ubojstava, više nego Los Angeles i New York zajedno, dva najveća grada u zemlji. Samo 30 do 40 posto ubojstava riješi se u Chicagu.

"Dobro sam razmotrio situaciju i mislim da je to ono što nam treba kako bi Chicago bio sigurniji", kazao je ranije šef CPD-a kojega citira dnevnik Sun-Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će koštati, ali sigurnost ovog grada nema cijene", dodao je Johnson, crnac proizašao iz lokalnih snaga reda koji ima i tešku zadaću naći odgovor na optužbe za brutalnost i rasizam uperene protiv njegovih policajaca.

Šef policije nije naveo kako će se te dodatne snage financirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago trenutno raspolaže s 12.000 policajaca, često traženih i izvan radnog vremena jer gradom vlada iznimno krvavi rat bandi.

"Prekovremeni satovi nisu dugoročno rješenje", objasnila je Christine Cole iz Instituta za zločine i pravosuđe. Po njoj postoji konsenzus među policijskim stručnjacima oko činjenice da Chicago pati od manjka policijskih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo