Groteskno / Mediji u SAD-u: Trump bivšu suprugu sahranio na golf terenu da uštedi na porezu. Umrla nakon pada niz stepenice

Image
Foto: AP

Sociologinja je isprva bila skeptična pred takvom tezom o Trumpu, a onda je istražila po zakonima New Jerseyja...

3.8.2022.
11:53
AP
VOYO logo

Bivši američki predsjednik Donald Trump sahranio je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svom golf terenu u New Jerseyu, pišu američki mediji, razmatrajući je li to učinio radi poreznih olakšica.

"Nećete vjerovati, no Donald Trump možda je sahranio Ivanu na svom golf terenu radi porezne olakšice", stoji u naslovu američkog Vanity Faira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države New Jersey, zemljišta korištena za pokapanje umrlih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, naslijeđe i prihode.

Sociologinja Brooke Harington sa sveučilišta Dartmouth, autorica knjige o načinima na koji najbogatiji izbjegavaju plaćanje poreza, rekla je da je "isprva bila skeptična oko glasina da je Trump sahranio svoju bivšu suprugu" radi poreznih olakšica, no da se, istražujući zakone New Jerseya, uvjerila se da oni to doista omogućuju, te da ne određuju minimalan broj sahranjenih da bi se olakšice mogle primijeniti, piše Vanity Fair.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Donald Trump s obitelji

New York Post, tabloidni medij u vlasništvu Ruperta Murdocha, objavio je u nedjelju fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Trump, 20. veljače 1949. - 14. srpnja 2022.

Ivana Trump umrla je prošli mjesec nakon pada niz stepenice, vjerojatno nakon što se onesvijestila. New York Post je još 2017. izvijestio da je Trump dobio dopuštenje za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele počivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo