borba s covidom-19 / Merkel izgubila strpljenje, zbog pandemije vikala na kolege: 'Uvijek je odgovor slobodna zemlja'

Image
Foto: AP Images

Ove jeseni Merkel odlazi s dužnosti kancelarke i njena riječ nema težinu kao prije

28.1.2021.
17:15
AP Images
VOYO logo

Sjedi li Njemačka na "bačvi baruta" u vremenima pandemije? Prema tvrdnjama novina Bild, njemačka kancelarka Angela Merkel  izgubila je strpljenje na jednoj internoj video-konferenciji s predstavnicima pokrajina.

''Za Božić je 50.000 odletjelo na Kanare i Maledive", navodno je rekla tijekom konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sto puta sam pitala zašto se takva putovanja ne mogu jednostavno zabraniti? Da bi onda dobila odgovor, kao da je skovan za bivše građane DDR-a: da je Njemačka slobodna zemlja'', dodala je Merkel.

Image
Sojevi se šire /

Dosad najveći broj u 24 sata: Prvi put od izbijanja pandemije, u svijetu je prijavljeno 18.109 umrlih

Image
Sojevi se šire /

Dosad najveći broj u 24 sata: Prvi put od izbijanja pandemije, u svijetu je prijavljeno 18.109 umrlih

Negatori korone u Njemačkoj, od kojih su neki desničarski ekstremisti, vole se pozivati ​​na DDR biografiju Angele Merkel, kada osuđuju pandemijom izazvana ograničenja građanskih prava, koja smatraju nerazumnim, javlja Deutsche Welle. U Njemačkoj broj zaraženih polako opada, ali nedovoljno brzo kako bi se zaustavila širenje mutiranoj soja virusa. Puno vremena je izgubljeno i u čekanju da EU odobri cjepivo koje se sada isporučuje sa zakašnjenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove jeseni Merkel odlazi s dužnosti kancelarke. Svi to znaju i to je jedan od razloga zašto njezina riječ očito više nema onu težinu kao prije. Pogotovo što su pokrajine u osnovi odgovorne za provedbu svih odluka. Međutim, mnogi pokrajinski premijeri, s kojima Merkel mora pregovarati, žele biti ponovo izabrani, znaju da su ljudi umorni od pandemije i čeznu za ublažavanjem strogih mjera.

Na kraju svoga kancelarskog mandata, međutim, Merkel ne želi biti upamćena kao kancelarka kojoj zbog pandemije nije uspjelo svladati posljednje metre na funkciji šefice vlade. I to nakon što je svladala financijsku krizu, a potom i teške rasprave oko prihvata brojnih izbjeglica u jesen 2015. i u godinama koje su uslijedile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo