PROZVALA RUSE? / Merkel oštro o trovanju ruskog oporbenjaka Navaljnog: 'Odgovorni moraju biti identificirani i kažnjeni'

Image
Foto: AP Images

Njemački liječnici koji liječe Navaljnog u berlinskoj bolnici rekli su ranije u ponedjeljak da su pregledi pokazali da je otrovan prije nego je kolabirao u avionu u Rusiji prošli tjedan

24.8.2020.
20:33
AP Images
VOYO logo

Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je pozvala Rusiju da istraži moguće trovanje ruskog oponenta Alekseja Navaljnog te da se zauzme za kažnjavanje počinitelja. 

Njemački liječnici koji liječe Navaljnog u berlinskoj bolnici rekli su ranije u ponedjeljak da su pregledi pokazali da je otrovan prije nego je kolabirao u avionu u Rusiji prošli tjedan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su odgovorni moraju biti identificirani i kažnjeni", rekla je Merkel u zajedničkoj izjavi s ministrom vanjskih poslova, Heikom Maasom

Rusija nije još komentirala tvrdnju njemačkih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Navaljni pogoršat će odnose Rusije i Njemačke?

Kremlj je u petak kazao kako je i dalje nejasno zbog čega je Navaljnom pozlilo te da prvotni testovi pokazuju da nije otrovan. 

Ovaj bi incident mogao dodatno pogoršati već loše odnose između Moskve i europskih država koje su je i u prošlosti optuživale da napada svoje disidente, što Rusija odbacuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici u sibirskoj bolnici koji su prvi liječili Navaljnog su ranije u ponedjeljak rekli kako su mu spasili život, no da nisu pronašli tragove otrova u njegovom tijelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo