Konačno sporazum / Merkel pristala na lijevu vladu, novi ministar financija najavljuje zaokret: 'Ne smijemo diktirati drugim zemljama'

Image
Foto: AP Images

Nova velika koalicija u Njemačkoj, kako inzistira SPD, neće više provoditi europsku politiku 'a la Wolfgang Schauble' kako je to nedavno nazvao predsjednik te stranke Martin Schulz

10.2.2018.
12:50
AP Images
VOYO logo

Njemačka mora prestati davati lekcije iz proračuna drugim europskim zemljama, tvrdi budući njemački ministar financija Olaf Scholz u intervjuu objavljenom u subotu.

Socijaldemokrat Scholz, koji bi trebao biti sljedeći šef ministarstva financija u vladi Angele Merkel, ocjenjuje da Njemačka "ne smije diktirati drugim europskim zemljama kako bi se trebale razvijati", u intervjuu za časopis Der Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogreške su sigurno počinjene u prošlosti", dodaje on, što je jasna aluzija na vrlo rigorozan stav koji je u prošlosti zauzimao konzervativac Wolfgang Schauble u svojoj zemlji i u Europi.

Wolfgang Schauble je zapamćen u brojnim europskim zemljama kao osoba koja je pokušala isključiti Grčku iz euro zone u najgorem trenutku dužničke krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angela Merkel morala je prepustiti to ključno ministarstvo socijaldemokratima kako bi postigla sporazum s koalicijom i ostala na vlasti.

Scholz tvrdi da će njegova stranka ostati privržena proračunskoj ravnoteži savezne države. "Socijaldemokrati žele solidne financije", izjavio je sadašnji gradonačelnik Hamburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo