zbog podataka / Meta prijeti gašenjem Facebooka i Instagrama u EU! Europski zastupnik odvratio da ih se ne može ucjenjivati

Image
Foto: Shutterstock

Div društvenih medija izdao je upozorenje u svom godišnjem izvješću

7.2.2022.
21:36
Shutterstock
VOYO logo

Meta razmatra gašenje Facebooka i Instagrama u Europi ako im se ne dopusti prenositi korisničke podatke natrag u SAD. Div društvenih medija izdao je upozorenje u svom godišnjem izvješću prošlog četvrtka.

Regulatori u Europi trenutno izrađuju nove zakone koji će diktirati kako će se korisnički podaci građana EU-a prenijeti preko Atlantika, piše CNBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook je priopćio: “Ako se novi transatlantski okvir za prijenos podataka ne usvoji i ne možemo se i dalje oslanjati na standardne ugovorne klauzule ili se oslanjati na druge alternativne načine prijenosa podataka iz Europe u Sjedinjene Države, vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi.''

Meta je dodala da bi to "značajno i negativno'' utjecalo na njihovo poslovanje, financijsko stanje i rezultate poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meta ne može samo ucjenjivati EU da odustane od svojih standarda zaštite podataka", rekao je europski zastupnik Axel Voss putem Twitter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajući da bi "izlazak iz EU bio njihov gubitak". Voss je ranije napisao neke od zakona EU o zaštiti podataka.

Glasnogovornik Mete rekao je za CNBC da se Meta ne planira se povući iz Europe, dodajući da je ista zabrinutost postojala u prethodnim prijavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali jednostavna stvarnost je da se Meta, i mnoge druge tvrtke, organizacije i usluge, oslanjaju na prijenos podataka između EU-a i SAD-a kako bi upravljali globalnim uslugama", kazao je glasnogovornik.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo