'Spiderman' / Migrant se popeo na zgradu, spasio dijete i postao junak: Macron ga odmah pozvao u Elizejsku palaču

Mladiću je zahvalila i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo prozvavši ga 'Spidermanom 18. četvrti'

28.5.2018.
9:46
VOYO logo

Migrant iz Malija proglašen je junakom nakon što se popeo na četvrti kat s vanjske strane zgrade u Parizu i spasio dijete koje je ondje zaglavilo, javlja BBC.

U manje od minute uspio je preskočiti katove i spasiti četverogodišnjeg dječaka. Njegov čin postao je ne samo popularan na internetu, već ga je francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao u Elizejsku palaču kako bi mu osobno zahvalio. Taj će se susret održati danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malijac MamoudouGassama nakon junačkog čina spašavanja rekao je kako je hodao ulicom vidjevši dijete u opasnosti, nakon čega je odmah skočio u pomoć. Bodrili su ga pritom, ističe, slučajni prolaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svu sreću u tom trenutku je naišao netko hrabar tko je fizički bio sposoban uspeti se do četvrtog kata i spasiti dijete", rekao je glasnogovornik pariške vatrogasne službe, koja je nešto kasnije stigla na mjesto događaja.

Mladiću je zahvalila i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo prozvavši ga "Spidermanom 18. četvrti". U međusobnom razgovoru Malijac je rekao gradonačelnici da je prije nekoliko mjeseci stigao kao izbjeglica te da sanja u Parizu izgraditi svoj život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo