nema nezakonitih prijelaza / Migranti s graničnog prijelaza Izačić nakon višesatnog čekanja na granici vraćeni u BiH

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Po migrante, među kojima je bilo i žena te veći broj male djece, tijekom popodnevnih sati lokalne su vlasti poslale autobuse

23.10.2018.
14:58
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Stotinjak ilegalnih migranata koji su se okupili pred graničnim prijelazom Izačić u nastojanju da nastave put prema Hrvatskoj vraćeno je u utorak u Bihać i Cazin gdje imaju osiguran smještaj.

Po migrante, među kojima je bilo i žena te veći broj male djece, tijekom popodnevnih sati lokalne su vlasti poslale autobuse kako bi ih prevezli do centara za smještaj, a oni su se bez protivljenja ukrcali pod nadzorom policije, koja ih je okružila još u ponedjeljak navečer i blokirala im pristup graničnom prijelazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policijskih izbora mediji su dobili informaciju kako je migrante na pokret potaknula lažna informacija da je granica s Hrvatskom otvorena za njihov prelazak.

Većina migranata koji su se okupili kod Izačića pristigla je iz centra uspostavljenog u hotelu "Sedra" kod Cazina u kojemu borave uglavnom obitelji s djecom. Njima se pridružio i manji broj muškaraca koji borave u improviziranom centru u napuštenom učeničkom domu u Bihaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima kojima barataju vlasti Unsko-sanske županije, u tom dijelu BiH trenutačno boravi između dvije i pol i tri tisuće ilegalnih migranata a uglavnom su se smjestili na području Velike Kladuše, Bihaća i Cazina.

Koliko ih je točno nitko ne zna jer su registrirani samo oni koji borave u izbjegličkim kampovima no veliki broj ih je i u privatnom smještaju ili čak borave na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima ministarstva sigurnosti BiH i granične policije, u tu je zemlju od početka godine do 20. studenog ušlo nešto više od 19 tisuća migranata iz pravca Srbije i Crne Gore. Granični su policajci u tom razdoblju uspjeli spriječiti ulazak oko 13 tisuća ilegalnih migranata u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo