presuda razbjesnila kineske medije / Mijanmar zbog 'dobrog ponašanja' oslobodio tisuće zatvorenika, među njima 210 stranaca

Image
Foto: Thinkstock.com

Na slobodu će se pustiti 6966 zatvorenika zbog "dobrog ponašanja" u zatvoru, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici ministarstva za informiranje

30.7.2015.
9:31
Thinkstock.com
VOYO logo

Mijanmar je u četvrtak naredio oslobađanje više tisuća zatvorenika, među kojima je 210 stranih državljana, doznaje se od službenog izvora, koji ne navodi ima li među njima političkih zatvorenika.

Na slobodu će se pustiti 6966 zatvorenika zbog "dobrog ponašanja" u zatvoru, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici ministarstva za informiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najnovija u nizu odluka o pomilovanju nakon dolaska na vlast civilne vlade koja je oslobodila stotine disidenata.

Među oslobođenim zatvorenicima je 155 Kineza koji su prošlog tjedna osuđeni na dugotrajne kazne zbog ilegalnog rušenja drveća i krijumčarenja drva na sjeveru zemlje, blizu kineske granice, rekao je čelnik ministarstva unutarnjih poslova koji je htio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva je presuda razbjesnila kineske medije i Peking je zatražio od Mijanmara da bude "razuman" u toj stvari dok jačaju napetosti u kinesko-mijanmarskim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo