usporavanje priljeva / Milanović: 'Očekujem uklanjanje ograda s hrvatskih granica nakon dogovora s Turskom'

Image
Foto: AP Images

Zoran Milanović je izrazio uvjerenje da će, bude li Turska ispunjavala postignuti dogovor, doći do uklanjanja barem slovenske ograde na granici s Hrvatskom

30.11.2015.
7:18
AP Images
VOYO logo

Dogovor Europske unije s Turskom trebao bi znatno usporiti priljev izbjeglica u Hrvatsku i dovesti do micanja ograde na granicama, barem što se Slovenije tiče, izjavio je u nedjelju hrvatski premijer Zoran Milanović.

"Mislim da će to usporiti priljev, to neće odjednom stati, ali ići će polako", rekao je Milanović nakon završetka sumita EU-Turska na kojemu je postignut dogovor o europskoj financijskoj pomoći Turskoj u zamjenu za pomoć u rješavanju izbjegličke krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je izrazio uvjerenje da će, bude li Turska ispunjavala postignuti dogovor, doći do uklanjanja barem slovenske ograde na granici s Hrvatskom. 

"Mene te ograde i smetaju, ali na kraju krajeva to njihova stvar. Mislim da će ih Slovenija sto posto maknuti, a za Mađarsku ne znam", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici EU-a i Turske postigli su u nedjelju sporazum o akcijskom planu prema kojem će Turska dobiti financijsku pomoć od tri milijarde eura, a zauzvrat će pomoći zaustavljanju izbjegličkog i migrantskog vala prema Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo