Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ministar se ogradio

Milanovićeve izjave odjekuju svijetom. Politico javlja: 'Iznenađujući vojni manevar - hrvatska operacija sijanja konfuzije'

Tvrde kako su predsjednikove izjave zbunjujuće jer, iako je vrhovni zapovjednik, NATO snagama upravlja Ministarstvo obrane s potporom Sabora

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 8:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pod naslovom "Hrvatska šalje zbunjujuće poruke o povlačenju vojnika NATO-a iz Ukrajine", politički portal Politico objavio je tekst o posljednjim izjavama predsjednika RH, Zorana Milanovića i Plenkovićeve Vlade. Navode tako i kako se stav ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana razlikuje od mišljenja predsjednika koji "prijeti" povlačenjem vojnika koju su, inače, već došli doma.

U jeku ukrajinske krize, navodi Politico, dolazi i jedan iznenađujući vojni manevar - hrvatska operacija sijanja konfuzije. Tvrde potom kako je predsjednik Milanović izjavio da će država povući svoje trupe iz NATO snaga u istočnoj Europi, ukoliko dođe do eskalacije napetosti s Rusijom oko Ukrajine. Te navode, ističu, opovrgnuo je ministar Grlić Radman. 

Politico navodi kako je Milanović bivši čelnik socijaldemokrata te kako inače ima "zajedljiv odnos s premijerom te se u nekoliko navrata 'sukobio' s njegovim ministrima".

Image
PREMIJER O PREDSJEDNIKU

'Mislio sam da je Milanović ruski dužnosnik zbog toga što je rekao u napadu šećera. Zadrani? Pozivam ih na kavu da me upoznaju'

Politico nadalje ističe kako su se hrvatske snage iz Poljske vratile kući početkom ovog tjedna, kako stoji na stranici ministarstva, a iako je borbena skupina NATO-a u Poljskoj prije nekoliko dana na Twitteru objavila da će uskoro dočekati novi hrvatski kontingent, Jutarnji je list, navodi Politico, javio da Hrvatska nije trebala poslati novu postrojbu ove godine. Shodno tome, znači da neće postojati snage za povlačenje ako dođe do ruske invazije na Ukrajinu u idućim tjednima ili mjesecima, zaključuju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tvrde kako su predsjednikove izjave zbunjujuće jer, iako je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, NATO snagama upravlja Ministarstvo obrane s potporom Sabora.

Citiraju potom predsjednika Milanovića o povlačenju trupa prilikom posjeta Krašu te navode kako se Grlić Radman ogradio istaknuvši kako predsjednikovi nastupi nemaju veze s gledištem Vlade.

Upravo se čita

U izjavi za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung, kažu, ministar Grlić Radman kaže kako predsjednik ne govori u ime Hrvatske nego u svoje vlastito.

"Hrvatska će ostati vjerna članica NATO-a i sve što radimo, radimo u dogovoru s partnerima", rekao je ministar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U ovakvim vremenima važno je pokazati solidarnost među partnerima, a Hrvatska će to učiniti i u EU i u NATO-u", zaključio je. 

RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 8:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba