velikodušni šef / Milijarder poklanja radnicima 200 milijuna dolara! 'Oni su Nikolu učinili velikim'

Image
Foto: Facebook/Nikola Motor Company

Osnivač će i dalje imati 20 posto dionica

28.8.2020.
10:50
Facebook/Nikola Motor Company
VOYO logo

Trevor Milton, osnivač startupa električnih kamiona Nikola, najavio je u srijedu da kako će 200 milijuna dolara vrijedne dionice pokloniti zaposlenicima koji su najduže u tvrtki. Nakon obrnutog spajanja u lipnju, tržišna vrijednost Nikole je porasla, piše Business Insider.

Male šanse za uspjeh

Milton koji je trenutno izvršni predsjednik i faktično zaštitno lice kompanije i dalje će posjedovati oko 20 posto dionica nakon što podijeli 6 005 162 dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo prvi put pokrenuli ovu tvrtku iz mog podruma, šanse za uspjeh bile su nam prilično male", rekao je Milton u priopćenju za medije.

"Obećao sam tim početnim, odvažnim zaposlenicima da ću se jednog dana pobrinuti za njih. Danas ispunjavam to obećanje i isporučujem preko šest milijuna dionica izvornim zaposlenicima koji su preuzeli posao i riskirali karijeru na ideji za koju se činilo da ima male šanse za uspjeh. Zaslužili su to i pomogli su mi da postanem ono što sam danas. Zauvijek sam im zahvalan", poručio je Milton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola još nije prodao proizvodni model svog teškog kamiona na vodik, a trebaju mu još i stići narudžbe za kamionete Badger, čija je početna cijena 60 000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo