verbalni sukob / Ministar Erjavec odgovara na kritike svog premijera: Cerar je u krivu!

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec brzo je reagirao na kritike premijera Mire Cerar, rekavši da se on vara

29.9.2017.
14:19
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Cerar je novinarima na marginama summita čelnika EU-a u Tallinnu kazao da je Erjavca upozorio kako svojom oštrom retorikom prema Hrvatskoj i otkrivanjem planova za provedbu arbitraže šteti Sloveniji, a zapravo koristi Hrvatskoj, što je Erjavec u izjavi novinarima negirao.

"Ne želim s premijerom polemizirati, ali sam uvjeren da se on vara. U više od 20 godina pokazalo se da Hrvatskoj najbolje koristi ako mi samo čekamo i proučavamo granična pitanja, a ništa u tom smislu ne napravimo", kazao je Erjavec, a prenose  slovenski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo oklijevati i čekati.. jer na svojoj strani imamo međunarodno pravo i Europsku komisiju. Čekati da Hrvatska pristane na implementaciju bila bi velika greška jer se to neće dogoditi. Vlada mora napraviti sve da se presuda provede, a za to mora iskoristiti sve pravne mogućnosti", kazao je Erjavec.

Erjavec je u četvrtak nakon redovne sjednice vlade kazao da je prihvaćen njegov prijedlog da Slovenija pronađe međunarodne pravne stručnjake koji bi joj pomogli da podnese tužbu protiv Hrvatske za kršenje međunarodnog prava, kako Slovenija ocjenjuje hrvatsko odbijanje arbitražne presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo