Diamond Princess / Ministarstvo potvrdilo: S kruzera koji je bio u karanteni pušten jedan Hrvat, još ih petero ostaje

Image
Foto: AP images

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade

19.2.2020.
12:32
AP images
VOYO logo

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još petero hrvatskih državljana zasad ondje ostaje jer su članovi posade, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

Putnici s kruzera Diamond Princess na kojem je 540 ljudi zaraženo koronavirusom počeli su u srijedu napuštati brod nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u. 

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženim osobama s broda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju", navodi MVEP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalih petero hrvatskih državljana koji su članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade iako nemaju simptome bolesti." 

MVEP dodaje da je Veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo