ZBOG PRIJEDLOGA... / Ministru u Zenici prijetili smrću jer je predložio produljenje prvomajskog praznika: 'Budući da je došlo do preklapanja'

Image
Foto: Shutterstock

Ministar je prijavio prijetnju smrću koja mu je bila upućena na društvenim mrežama

26.4.2022.
16:13
Shutterstock
VOYO logo

Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prijavio je prijetnje smrću koje dobio samo zato što je predložio da 4. svibnja bude neradni dan u školama za djecu i radnike na području tog kantona zbog podudaranja bajramskih i prvomajskih praznika, piše Klix.ba.

Ranije je ministarstvo na čelu s njim predložilo školama da 4. svibnja bude neradni dan s obzirom na to da se zbog 1. svibnja u Bosni i Hercegovini ne radi dva dana. Ove godine, 1. svibnja pada na nedjelju stoga su neradni dani automatski ponedjeljak i utorak, a prvi dan Ramazanskog bajrama u ponedjeljak 2. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu da je ove godine došlo do preklapanja praznika, smatramo da je potrebno neradnim danom proglasiti i 4. svibnja. Škole su u obvezi da pravovremeno informiraju radnike škole, učenike i njihove roditelje ili staratelje sa sadržajem ove preporuke", izjavio je Kozlić ranije za medije.

Image
ZAVRŠIO U PRITVORU /

Starac nazvao telefonom policiju i otvoreno objavio: 'Ubit ću susjede'

Image
ZAVRŠIO U PRITVORU /

Starac nazvao telefonom policiju i otvoreno objavio: 'Ubit ću susjede'

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine također je ranije 1., 2. i 3. svibnja proglasila neradnim danima, ali preporuka Kozlića nije se svidjela građanima Zenice koji su politički oponenti stranke kojoj pripada Kozlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jedan od komentatora nakon niza uvreda putem društvene mreže Facebook uputio i komentar u kojem se poziva na ubojstvo Kozlića.

"Danas sam policiji prijavio prijetnju smrću koja mi je upućena putem Facebooka. Očiti povod za prijetnju je moja odluka da se skrati trajanje nastavnog sata zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan. Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba 'roknut u po glave'. Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, no više neću", napisao je ministar Kozlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ranije su vijećnici u Gradskom vijeću Zenice naglašavali da je narušena međuljudska atmosfera u Zenici te da je samo pitanje kada će životi biti ugroženi.

Javni poziv na likvidaciju je posao za policijske službenike koji su saslušali ministra, ali i u ranijim godinama brojne druge osobe. Međutim, policijskih rezultata za prijave prijetnji na društvenim mrežama nikada nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo