i to je moguće / Mirovinski fond traži od brazilskog predsjednika dokaze da je živ

Image
Foto: AP

Mirovinski fond u studenom i u prosincu nije isplatio mirovinu 77-godišnjem Temeru jer predsjednik Brazila nije pružio dokaze da je živ

7.2.2018.
8:24
AP
VOYO logo

Brazilski mirovinski fond pozvao je šefa države Michela Temera da se pojavi u poslovnici kako bi osobno dokazao da je živ i mogao i dalje primati mjesečnu mirovinu. 

Mirovinski fond u studenom i u prosincu nije isplatio mirovinu 77-godišnjem Temeru jer predsjednik Brazila nije pružio dokaze da je živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temer, koji prema sadašnjem zakonu te najveće države Latinske Amerike, ima pravo na mirovinu nakon navršenih 60 godina koju je stekao kao državni tužitelj Sao Paula, nije se pojavio na šalteru svoje poslovnice i dokazao da je još živ, a tu obvezu dužni su ispuniti svi umirovljenici u Brazilu.

U intervjuu za kanal RedeTv, Temer se našalio i rekao "sretan sam što se prema meni postupa kao i prema svakome Brazilcu" i objasnio "Moram se pojaviti u poslovnici i dokazati da sam živ", baš kao i "svi ostali". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordno najnepopularniji predsjednik, Temer je lani imao dosta zdravstvenih tegoba - tri zahvata koronarne angioplastike, zamijenjena su mu dva stenta i operirana prostata. 

"Osjećam se dobro, zaista dobro", tvrdi brazilski predsjednik kojega pravi izazov tek čeka, a to je uvjeriti Kongres da odobri nepopularnu reformu vrlo skupog mirovinskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reforma predviđa uplaćivanje punog doprinosa u mirovinski fond najmanje 40 godina te podizanje dobne granice za umirovljenje na 62 godine za žene, odnosno 65 za muškarce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo