nitko ne zna gdje je / Misterij nestanka Kim Jong-una: Pojavilo se pismo koje je navodno poslao građevinskim radnicima

'Jedna osoba mi je rekla da je zaražen koronavirusom'

26.4.2020.
19:55
VOYO logo

Kada se prije nekoliko dana nije pojavio na važnoj vojnoj paradi, a prije toga ni na proslavi rođendana pokojnog oca, kineski su mediji objavili da je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un umro. Japanci tvrde da je nakon teške operacije srca pao u komu.

Šuškanja da nešto nije u redu počela su u cijelom svijetu, osim u potpuno zatvorenoj Sjevernoj Koreji, u kojoj je "Izvrsni vođa" štovan poput kakva nadnaravnog bića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zovu ga Izvrsnim Vođom, Briljantnim Drugom, Genijalnim Umom i Maršalom, a bio je proglašen i ikonom stila pa i najseksi liderom neke države. Vjeruje se da ima 36 godina i troje djece, a u Sjevernoj Koreji čak i to da nema potrebu odlaziti na zahod, baš kao ni njegov otac - Veliki Vođa - što uostalom i piše u njegovoj službenoj biografiji.

Najdraži hobi - pokazivanje vojne snage i nuklearne prijetnje trulom Zapadu - ponešto se prorijedio nakon susreta s Donaldom Trumpom, prvim američkim predsjednikom koji je posjetio Sj. Koreju i pritom ga - uspio nasmijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je 2011. kao 27-godišnjak preuzeo dužnost vrhovnog zapovjednika Korejske narodne vojske i predsjednika Centralnog komiteta Radničke partije, bio je najmlađi svjetski lider iako se nagađalo da je zapravo dvije godine mlađi. Nastavio je tako 70 godina dugu političku dinastiju obitelji Kim u Sjevernoj Koreji, o kojoj se malo zna, osim da su razvili nuklearni program, zatvorili granice i da su brutalni prema neistomišljenicima.

Tako se nagađa da je Izvrsni Vođa svog tetka zatvorio u kavez i pustio da ga rastrgaju psi, a među 240 dužnosnika koje je pogubio u prvih pet godina vladavine - je i ministar obrane koji "nije bio dovoljno utučen nakon smrti njegova oca", ali i navodna ljubavnica koju je optužio za distribuciju pornofilmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno pismo 

Poznat po hipsterskoj frizuri, jednoj od dvanaest službeno propisanih u zemlji, sam bira članice ženskih bendova, a iako je svojedobno zabranio nošenje traperica i pirsinge – jer kvare mladež - sam je fasciniran zapadnjačkom kulturom. Obožava Michaela Jordana, nedavno stradalog Kobeyja Bryanta, a Dennisa Rodmana je čak i ugostio u Pjongjangu.

Sjevernokojerci vjeruju da su, nakon Kine najsretnija zemlja na svijetu. Dva posto cesta je asfaltirano, ali su zato od 2006. proveli najmanje 5 nuklearnih testiranja. Palača u kojoj živi Kim Jong-un jedna je od najraskošnijih u zemlji. U isto vrijeme tri milijuna Sjevernokorejaca od njih 17 i pol milijuna - gladuje. Predsjednik države je s druge strane pretio, okorjeli je pušač i obožava viski, a s obzirom na obiteljsku anamnezu srčanih bolesti, Južnokorejci smatraju da ga je to i dotuklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko mi je rekao da je Kim Jong-un imao operaciju zbog kardiovaskularnih problema. Druga osoba mi je rekla da je operirao gležanj. A treća mi je rekla da je zaražen koronavirusom. Vjerujem da je imao operaciju srca jer je to najpouzdaniji izvor", kaže predsjednik parlamentarnog Odbora za vanjske poslove.

I dok svjetski mediji nagađaju da bi ga mogla naslijediti odana mlađa sestra Kim Yo-jong, koja je u prvom javnom govoru Južnokorejce nazvala preplašenim lajavim psima, jedna od opcija je i nećak Kim Han-sol koji je studirao u Mostaru gdje je imao nadimak Ra-KI-Ja. Ipak sjevernokorejski mediji uvjeravaju sugrađane da će Kim Jong-un još dugo vladati, a kako bi ih uvjerili da je živ objavili su - ali za tamošnje medije - pismo koje je predsjednik navodno poslao građevinskim radnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo