ne otkriva koja / Misteriozni Dačić: 'Još jedna zemlja će povući priznanje neovisnosti Kosova'

Image
Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL

'Sada smo već blizu situacije da će broj država koje su priznale neovisnost Kosova pasti ispod 100'

29.6.2018.
10:14
Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je da će danas još jedna država povući priznanje neovisnosti Kosova, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ. "Bit će to šesta zemlja koja je u posljednje vrijeme povukla priznanje Kosova. Mi smo sada već blizu situacije da će broj država koje su priznale neovisnost Kosova pasti ispod 100, to je bio moj cilj", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije, objasnivši kako ne može otkriti ime dražave.

Poslije prošlotjednog priopćenja da je Liberija povukla priznanje kosovske neovisnosti Priština je optužila Beograd za kampanju protiv Kosova. Kosovski šef diplomacije Bedhjet Pacoli ustvrdio je da Liberija nije povukla priznanje neovisnosti Kosova i poručio kako "srpski mediji šire lažne vijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo sam razgovarao sa Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacoli prošlog tjedna na svom Twitteru, a potom najavio i da Libeerija otvara svoje veleposlanstvo u Prištini.

Dačić je ranije na tiskovnoj konferenciji predočio novinarima preslik note liberijskog Ministarstva vanjskih poslova o povlačenju priznanja. Vlada Liberije objasnila je potom da zadržava diplomatske odnose sa Kosovom, te da će poštivati dogovor o normalizaciji odnosa koji Beograd i Priština postignu u dijalogu koji traje već nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo