poražavajuć razlog / Mjesecima besplatno nudi stan u centru grada, ali se nitko ne javlja

Image
Foto: blic.rs

Stan bi dao nekome tko bi pokrenuo biznis i zaposlio ovog pravnika s iskustvom. Ipak, u zemlji je takvo stanje da nitko ne želi pokrenuti posao

28.6.2015.
17:46
blic.rs
VOYO logo

Srpski mediji raspisali su se o nezaposlenom pravniku koji mjesecima pokušava dati svoj stan u centru Beograda na korištenje, ali mu se nitko ne javlja.

Za uzvrat Slavko Davitković traži posao, a stan bi dao nekome tko bi pokrenuo biznis i zaposlio ovog pravnika s iskustvom. Ipak, u zemlji je takvo stanje da nitko ne želi pokrenuti posao, što je potvrdio i Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: blic.rs
Image
Foto: blic.rs

(Foto: blic.rs)

"Posao nisam uspio pronaći jer se nitko nije javio na oglas. Realno, ja sam ponudio u oglasu početni kapital u vidu sredstava za rad u tržišnom iznosu većem od 150.000 eura. To je medijski popraćeno, a rezultat svega toga je poražavajući", rekao je Davitković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ukazuje na katastrofalnu ekonomsku situaciju u kojoj se zemlja nalazi i nerazumnu poreznu politiku gdje se nitko normalan ne usuđuje da početi ili razvijati privatni biznis zbog izuzetno visokih davanja koja guše privatni sektor", smatra on.

Atanacković tvrdi da postoje dva velika razloga zbog kojih pokretanje bilo kakvog biznisa u Srbiji danas predstavlja veliki rizik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna prepreka je činjenica da je mala potražnja, čime god da se bavite. Plaće su manje, ljudi nemaju novca i takva je situacija da nema potražnje. Druga prepreka jesu veliki nameti od strane države, a tu spadaju porezi, doprinosi za zaposlene i ostali troškovi prema državi koji su stvarno veliki", rekao je za 24sata.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo