'EVA the bra' / Mladić (19) izumio grudnjak koji u ranoj fazi detektira rak dojke: Rezultati poznati nakon 60 minuta!

Image
Foto: Pixabay/@evathebra/Instagram

Otkriće raka dojke limitirano je trima opcijama: ultrazvukom, magnetnom rezonancom i mamografijom

10.4.2019.
10:41
Pixabay/@evathebra/Instagram
VOYO logo

Devetnaestogodišnjak iz Meksika izumio je grudnjak koji u ranoj fazi detektira rak dojke. Do tog je otkrića došao nakon što je skoro izgubio majku od posljedica te teške bolesti. 

Julian Rios Cantú izumio je grudnjak koji daje upozorenja o simptomima raka dojke. Nazvao ga je EVA, a temelji se na toplinskom očitovanju i umjetnoj inteligenciji. Detektira abnormalne temperature u dojkama koje su povezane s rastom stanica tumora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriće raka dojke limitirano je trima opcijama: ultrazvukom, magnetnom rezonancom i mamografijom - za koje vam je potreban odlazak liječniku. Doktor Kaszynski koji radi za kompaniju koju je osnovao Cantú s trojicom prijatelja, Higia Tehnologije, kazao je: "Trebamo identificirati rješenje koje će pomoći u ranom dijagnosticiranju raka dojke". Dodao je kako uvijek govorimo o mamografiji s oprezom jer imate izloženost zračenju, nelagodu i tjeskobu izlagajući se trećoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamografija je jako osjetljiva

Kaszynski je istaknuo i kako su mamografije jako osjetljive i ne mogu detektirati tumore u gustom tkivu dojke. To gusto tkivo, koje je učestalije kod mlađih žena i prisutno je u 40 posto žena diljem svijeta i u 80 posto žena u Aziji, može smetati pri otkriću tumora dojki putem mamografije. Isto tako, nakon godine dana ili pola godine koliko minimalno treba proći od mamografije, rak ima vremena za nezapaženi rast. 

To je bila glavna motivacija Cantú u stvaranju spomenutog grudnjaka. Rak njegovoj majci nije bio otkriven na vrijeme. Dva puta je preživjela tu okrutnu bolest, a dijagnoza je drugi puta bila totalno promašena. Redoviti pregled nije otkrio rak upravo zbog gustog tkiva dojke, posljedično tome, njegova je majka ostala bez obje dojke. Iako se od tada u potpunosti oporavila, njeno emocionalno, mentalno i fizičko stanje bilo je jako loše. Cantú je jako patio zbog toga i shvatio je da želi osigurati da druge žene ne prolaze kroz istu agoniju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku je proveo nekoliko mjeseci istraživajući rak koliko god je mogao. Bio je upućen u najnovije načine dijagnosticiranja te bolesti, a kada je skupio potrebne informacije krenuo je u oživljavanje ideje. Izumio je grudnjak, patentirao ga, okupio je nekoliko prijatelja i osnovao je tvrtku. 

Senzori prikupljaju toplinske podatke s površine grudi

EVA grudnjak ima senzore koji prikupljaju toplinske podatke s površine grudi, a to se zatim koristi za stvaranje toplinskih uzoraka. Tumori emitiraju više topline jer imaju povišenu brzinu stanične reprodukcije od ostatka tkiva. To će se pojaviti u nalazima. Higia objašnjava: "To uzrokuje da vruća zona oko tumora koju EVA analizira generira procjenu rizika kroz algoritme umjetne inteligencije u jako kratkom preriodu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što korisnik mora učiniti je umetnuti termalne čaše (koje dolaze u tri standardne veličine u rasponu od A-D) u sportski grudnjak. Zatim moraju otvoriti pridruženu EVA Health aplikaciju, slijediti upute i čekati 60 minuta dok šalica prikuplja toplinske podatke. EVA će poslati podatke aplikaciji putem Bluetootha, što će dati procjenu o stanju grudi korisnika. Ako otkrije abnormalnost, EVA-ina aplikacija pružit će korisniku informacije o sljedećim koracima, kao što su odlazak doktoru i dodatna testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je EVA prošla klinička ispitivanja u Meksiku. Tvrtka je prodala 5.000 uređaja u Meksiku i planira isporučivati ​​prvih nekoliko stotina do listopada ove godine. Predbilježbe su već započele na njihovoj službenoj web stranici. Konačna cijena uređaja još se ne zna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo