dogovor nije na vidiku / MMF će nove zajmove odobriti tek nakon što Grčka dokaže da ih je sposobna otplatiti

Image
Foto: AP

Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor

30.7.2015.
21:00
AP
VOYO logo

Međunarodni monetarni fond moći će odobriti nove zajmove za Grčku tek kada Atena s europskim vladama postigne dogovor koji će zajamčiti da može otplaćivati svoj dug, rekao je u četvrtak jedan dužnosnik MMF-a.

'MMF može poduprijeti samo sveobuhvatan program', rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima i dodao da 'još neko vrijeme' Grčka i njezini europski kreditori neće pripremiti nužne temelje za novi MMF-ov program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMF zajedno s EU-om i Europskom središnjom bankom zadnjih godina uporno posuđuje novac Grčkoj da bi je spasio od dužničke krize.

Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMF-ov dužnosnik rekao je da će međunarodni vjerovnici aktivno sudjelovati u novim razgovorima i da je MMF-ova uprava u srijedu odobrila pregovore o novom programu pomoći Grčkoj.

No 'ne očekuje se' da razgovori u idućih nekoliko tjedana dođu do točke na kojoj MMF može odobriti novi program, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo