summit svjetskih vlada / MMF optimističan u pogledu rasta američkog gospodarstva: 'Imamo razloga za to'

Image
Foto: AP

Christine Lagarde izrazila je u nedjelju optimizam u pogledu rasta američkog gospodarstva za vrijeme Donalda Trumpa

12.2.2017.
12:47
AP
VOYO logo

Izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde izrazila je u nedjelju optimizam u pogledu rasta američkog gospodarstva za vrijeme Donalda Trumpa, ali i upozorila da bi to moglo negativno utjecati na svjetsko gospodarstvo.

"Po onome što nam je poznato i inzistiram na tome jer je riječ o procesu koji se razvija... imamo razloga biti optimistični u pogledu gospodarskog rasta u SAD-u", kazala je Lagarde na Summitu svjetskih vlada u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona smatra da će rast stimulirati ulaganja u infrastrukturu koja planira Trump, čije je obećanje da će provesti fiskalnu reformu u petak povećalo vrijednost dionica na Wall Streetu.

I prije Trumpove inauguracije, MMF 16. siječnja nije promijenio prognoze rasta u svijetu, ali ih je podigao za SAD očekujući od nove administracije proračunske stimulanse. Upozorava ipak na prijetnju protekcionizma u SAD-u i Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagarde je u nedjelju upozorila na loše posljedice budućeg američkog rasta za svjetsko gospodarstvo.

"To su dobre vijesti", kazala je u vezi s potencijalnim američkim rastom, ali i izrazila "zabrinutost za ostatak svijeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona smatra da bi Američka središnja banka (FED) mogla podići kamatne stope, što bi izvršilo pritisak na ostala svjetska gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo