godine zlostavljanja / Monstrum, a ne svećenik: 'Seksualno me zlostavljao. Tražio da to ispovjedim, a pokora je bila opet seks'

Image
Foto: Shutterstock

U dobi od 11 do 15 godina seksualno ga je iskorištavao jedan svećenik, najmanje jedanput tjedno

30.11.2020.
12:51
Shutterstock
VOYO logo

Prije 10 godina je otkriven najveći skandal sa seksualnim zlostavljanjem u Katoličkoj crkvi u Njemačkoj. Poput lavine tada je otkriven veliki broj slučajeva seksualnog zlostavljanja u crkvenim ustanovama.

Prije dvije godine Rainer Maria Woelki, kelnski nadbiskup, najavio je istraživanje o slučajevima seksualnog zlostavljanja u njegovoj biskupiji, istoj biskupiji pod koju pripada i internat u kojem su svećenici zlostavljali žrtvu koja je svoju priču otkrila za Deutsche Welle, a koji je u vrijeme stravičnih događanja imao samo11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ništa se nije napravilo po tom pitanju. Istraga je ostala tajna, žrtvama su rekli da istraga nije ''pravno sigurna'' i da sadrži ''nedopustive preuranjene osude''.

U dobi od 11 do 15 godina njega je seksualno iskorištavao jedan svećenik, najmanje jedanput tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nije sve ostalo kod seksualnog zlostavljanja. Dječak je bio prisiljen da ta djela ispovijeda.

''Svakog tjedna smo se ispovijedali. A uz ispovijed ide i pokora. Ovisno o raspoloženju zlostavljača moglo se dogoditi da se pokora sastojala u tomu da se ponovo mora doći k njemu ili da on najavi: 'Večeras ili sutra ću doći k tebi u spavaonicu, do tvoga kreveta.' I onda se to nastavljalo'', prepričao je traumatične događaje iz djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo