SANKCIJE WASHINGTONA / Moskva očekuje povratak protjeranih diplomata: Trump nema planova razgovarati s ruskim predsjednikom o ovoj temi

Image

Iz Moskve poručuju kako očekuju da će se ukupno 96 Rusa protjeranih iz Washingtona vratiti u zemlju.

30.12.2016.
18:11
VOYO logo

Rusko ministarstvo vanjskih poslova kazalo je u petak da se očekuje da će se ukupno 96 Rusa, protjerani diplomati i njihove obitelji, vratiti u zemlju, objavila je agencija TASS.

Washington je ranije kazao da protjeruje 35 osumnjičenih ruskih diplomata i nameće sankcije obavještajnim agencijama za koje vjeruje da su upletene u američke izbore kako bi se pomoglo Donaldu Trumpu i drugim republikanskim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka usmjerena protiv diplomata ruskog veleposlanstva u Washingtonu i konzulata u San Franciscu odgovor je na rusku kampanju zastrašivanja američkih diplomata u Moskvi i uplitanje u američke izbore, kaže Washington.

Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, zauzima se za poboljšanje odnosa s Rusijom. Nije poznato hoće li on ove mjere poništiti. U petak je objavljeno da Trump zasad nema planova razgovarati s ruskim predsjednikom oko protjerivanja diplomata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad nije ništa na dnevnom redu. Sada je prioritet da izabrani predsjednik sljedeći tjedan dobije informacije od obavještajne zajednice", rekao je glasnogovornik Sean Spicer. Trump bi se idućeg tjedna trebao sastati s čelnicima američkih tajnih službi. Očekuje da će ga vodeći ljudi obavještajne zajednice izvijestiti o svim činjenicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo