oglasio se putin / Moskva tvrdi da nije na Trumpovoj strani: 'To nema nikakve veze s ruskim interesima'

Image
Foto: AP

Prošli tjedan je američka vlada službeno optužila Rusiju za pokretanje nove hakerske kampanje u cilju 'miješanja u američki izborni proces'

12.10.2016.
21:04
AP
VOYO logo

WASHINGTON/MOSKVA - Nakon što je WikiLeaks u srijedu objavio još jednu gomilu internih dokumenata vezanih uz kampanju Hillary Clinton, ruski predsjednik VladimirPutin i dalje tvrdi da njegova zemlja ne pokušava utjecati na ishod američkih predsjedničkih izbora.

Prošli tjedan je američka vlada službeno optužila Rusiju za pokretanje nove hakerske kampanje u cilju "miješanja u američki izborni proces". Tabor demokratske kandidatkinje Clinton obrušio se na Kremlj tvrdeći da pokušava pomoći republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu da pobjedi u utrci za Bijelu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WikiLeaks je u subotu objavio transkripte privatnih govora demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton pred bankarima s Wall Streeta, a u jednom govoru kaže da su bankari najkvalificiraniji da pomognu u reformi američkog financijskog sektora.

Američki FBI objavio je krajem rujna kako vjeruje da su strani hakeri napali mobitele članova Demokratske stranke, možda i izabranih dužnosnika. Wikileaks je početkom listopada objavio tisuće e-mailova, uključujući i one najnovijeg datuma, a koje je Clinton razmjenjivala sa šefom svoje kampanje Johnom Podestom. Neki potječu iz prošle godine, a neku su iz rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podesta je danas otišao i korak dalje od FBI-a i potužio Trumpa da je u dosluhu s Rusijom.

"Politikom se bavim gotovo 50 godina. Ovo je definitivno prva kampanja u kojoj se moram baviti ruskim tajnim službama koje, čini se, čine sve što mogu da pomognu našem suparniku", izjavio je Podesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Moskve se potom oglasio i ruski predsjednik Vladimir Putin i kazao da skandal s 'hakiranjem' nije u interesu Rusije te da sve strane u američkoj predsjedničkoj kampanji zlorabe retoriku o Rusiji za vlastite ciljeve.

"Pokrenuli su pravu histeriju, tvrdeći da je 'hakiranje' u interesu Rusije, ali to nema nikakve veze s ruskim interesima", kazao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik je kazao da će njegova vlada surađivati s bilo kim tko pobjedi na američkim izborima, "ukoliko, naravno, novi američki vođa bude želio surađivati s našom zemljom".

Na američke optužbe reagirao je i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov koji je "laskavim" ocijenio optužbe Washingtona da se Moskva pokušava uplesti u američku predsjedničku kampanju, ali je dodao da su te optužbe smiješne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo